23948sdkhjf

Fødevarer digialiseres

3D-modeller kan blive fremtidens værktøj for fødevareproducenterne.
I fremtiden vil 3D-modeller af fødevarer være almindelige i industrien, vurderer lektor Jeppe Revall Frisvad, fra DTU Compute. Han har blandt andet været med til at bygge tredimensionelle virtuelle udgaver af mælkeprodukter - og denne type forskning kan på sigt blive banebrydende i forhold til at skabe større variation og ikke mindste bedre kvalitet i fødevareudbuddet. Det skriver DTU på sin hjemmeside.

Det lyder lidt langhåret, men kan på sigt hjælpe fødevareproducenter med at forbedre eksisterende produkter eller i udviklingen af nye, mener man hos DTU.

Via 3D-modeller er det nemlig muligt at kortlægge indholdet i fødevarerne, og den digitale prototype kan så forudsige ændringer i udseende og konsistens når man ændrer på produktets indhold, altså de forskellige ingredienser.

DTU Compute er blandt andet involveret i et forskningsprojekt pt., der går ud på at stoppe en yoghurts forsuringsproces på det rigtige tidspunkt, hvis man overvåger en tank med et kamera.

Læs originalartiklen her: Digitaliserede fødevarer
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062