Tylstrup Kager skruer op for blusset
Direktøren er ikke stolt, men nu skal de senere års milliontab hentes ind
Men fra nu af bliver det rent faktisk bedre, er direktør Erik Bresling ikke i tvivl om.
- Jeg er ikke stolt af de tal på nogen måde. Det har taget længere tid end ventet at komme ind i smult vande, men jeg regner med et plus i 2016 - eller i hvert fald et break-even, siger Erik Bresling.
Han kom til som direktør i september 2014, da Tylstrup Kager blev overtaget af indonesisk-ejede Danish Speciality Foods. Siden da er antallet af medarbejdere steget fra 35 til nu cirka 60.
Luksusprodukt
Erik Bresling peger blandt andet på, at Tylstrup Kager i 2015 investerede omkring 25 millioner kroner i en ny produktionslinje, som nu kører i døgndrift med at lave virksomhedens Danish Butter Cookies under varemærket Danisa til især det kinesiske marked. De fem forskellige slags cookies, som bliver pakket i metaldåser, er et luksusprodukt i Kina, hvor de ifølge direktøren bliver revet væk i et tempo. så det er svært at følge med efterspørgslen.
- Vi eksporterer lige nu tre-fire containere om ugen, med 11.000-12.000 kilo i hver container. Langt det meste er Danish Butter Cookies, og så er der også lidt kammerjunkere, som vi er begyndt at eksportere, fortæller han.
Den nye produktionslinje, leveret af Schur i Horsens, har trukket en del tænder ud af regnskabet, også fordi det tog cirka tre måneder at få kørt produktionen ind. I den tid kunne Tylstrup Kager kun producere på to andre linjer, der laver blandt andet rutebiler og andre småkager end Danish Butter Cookies.
Ny udvidelse i 2017?
- Vi havde tre linjer før også, men vi havde brug for den nye linje til Danish Butter Cookies, siger Erik Bresling med henvisning til, at der ude i verden er stor efterspørgsel på et dansk produceret produkt af den slags.
- Hvis vi havde kørt videre som hidtil, havde vi uden tvivl også måttet køre videre med millionminus hvert år, tilføjer han.
Selv om der nu altså er tre velfungerende produktionslinjer hos Tylstrup Kager - som trods navnet ligger i Støvring syd for Aalborg - så er Erik Bresling ikke sikker på, at det er nok.
- Det kan godt være, at vi skal op på fire eller fem linjer. Og linje nummer fire kan meget vel komme allerede i 2017. Nu har vi masser af erfaringer med at få indkørt vores nye linje til Danish Butter Cookies, så den næste vil formentlig blive meget nemmere, påpeger han.
I forvejen får Danish Speciality Foods, som ejer Tylstrup Kager, produceret store mængder butter cookies under Danisa-brandet på en fabrik i Indonesien. Derfra eksporteres de til cirka 80 lande.
Satser på Disney
Selv om Danisa-brandet fylder meget, konstaterer Erik Bresling, at også selve Tylstrup-brandet skal styrkes i den kommende tid. Der er for nylig kommet "mere smart emballage" på en række af produkterne, og Tylstrup Kager har sikret sig rettighederne til at bruge Disney-figurer på blandt andet pakkerne med kammerjunkere.
- Der kommer flere Disney-produkter op til jul. Så giver vi den hele armen, fastslår Tylstrup-direktren.