23948sdkhjf

Amanda Seafoods på norske hænder

Direktør Jesper Kold Sørensen fortsætter som medejer

Amanda Seafoods er blevet del af en norsk koncern med speciale i fisk og skaldyr. Insula A/S har købt 68 procent af aktierne i det nordjyske firma, der har hovedkvarter i Frederikshavn.

Før købet af hovedparten af aktierne i Amanda havde Insula 14 selskaber i Norge og Sverige i sin portefølje - deriblandt Marenor AB i Sverige og Lofotprodukt A/S i Norge.

Amanda Seafoods i Frederikshavn producerer og sælger konserves og er særligt kendt for sin torskerogn. Der er 41 ansatte i dag. En antal, der formentlig vil vokse i løbet af det næste år.

Poul Plougmann og hans kone Anja har været selskabets hovedaktionærer. Han siger i forbindelse med salget:

- Selv om Amanda har været en solid aktør på det danske marked, mener vi, at det fortsat er muligt at udnytte potentialet i fabrikken og dens mange dygtige ansatte endnu bedre. Vi er glade for at have fået Insula ind som vores nye hovedaktionær.

Plougmann vil fortsat eje ni procent af aktierne i selskabet, mens administrerende direktør Jesper Kold Sørensen fortsætter som medejer med 15 procent af aktierne. COO Morten Nielsen og eksportdirektør Morten Sander indtræder som medejere med fire procent aktier hver.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078