Det danske grilllandshold har sidste træningslejr før VM
VM venter i maj i USA, så nu sættes de sidste kræfter ind for at landsholdet kan være parat til at forsvare og forbedre de fine resultater fra sidste år.
Til maj flyver holdet til VM i grill i Memphis, USA for at forsvare de rød-hvide farver, efter at holdet sidste år leverede de bedste resultater, et debuterende hold nogensinde har præsteret ved verdensmesterskabet.
Skarpt hold
Ambitionerne er skyhøje – men Det Danske Grillandshold har også noget at have det i.
Sidste år blev det blandt andet til en 3., 4. og 7. plads – i et verdensmesterskab, hvor holdet kæmper mod over 250 andre hold, der i mange tilfælde er top-professionelle og udstyret med specialbyggede griller.
- Vi skal til tops i år, og vi har et super skarpt hold, der fungerer rigtig godt sammen, siger holdleder Stig Pedersen.
BBQ i mindste detalje
På samme måde som fodboldlandsholdet træner frispark, finter og formationer om og om igen, bliver der trænet BBQ ned i mindste detalje.
Ved VM bringer det nemlig intet guld i kurven at være nogenlunde præcis med kødets temperatur eller lige putte et skvat paprika i marinaden.
Her gælder kun præcise temperaturer og ingredienser målt på kvarte, halve og hele gram.
Opskrifter i søvne
- Så alt skal være planlagt og øvet om og om igen, inden vi tager af sted. Alle skal kunne opskrifter, temperaturer og fremgangsmåder i søvne, fastslår Stig Pedersen.
Landsholdet træner løs i alle de 12 kategorier, teamet stiller op i ved VM – heriblandt BBQ-klassikere som eksempelvis ”spareribs”, ”hotwings” og ”Pulled Pork.”