Danmarks bedste kok kåret på live-TV
Årets Kok 2011 blev Mette Hvarre Gassner fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia.
Sølvmedaljen gik til Michael Pedersen fra Restaurant Villa Vest i Hjørring, mens bronzevinder blev Mikkel Marschall fra Formel B i København.
Sejren kom i hus efter en finale, hvor de fem finalister havde syv timer til at præstere en tre-retters menu til otte couverter ud fra en råvarekurv, hvor hovedingredienserne bl.a. bestod af kalvemørbrad, grisekæber, kalvebrisler, havtaske og østers. Herudover var alt fra tyttebær til markchampignon, fennikel, jordskokker, mandellikør og polynesisk vanilje til rådighed.
Sejr transmitteret på landsdækkende TV
Det er HORESTA og 3F, som står bag Årets Kok, der i år fejrede 20 års jubilæum med at blive live-transmitteret på DR1.
Vindermenuen bestod af en forret med pocheret havtaske med havskum, porre med estragonsmør og persille-kartofler, syrlige æbler med foie gras creme, emulsion af urteolie. Hovedret var Øko-kalv i egen fars, sauce med røgede svinekæber og brisler, svampecreme og røgede selleri samt sur tyttebær, grønne nødder og forkullede kartofler, jordskokker med pastinakcreme. Endeligt var desserten karameliseret pære og krystaliseret bitter chokolade, sprøde elementer af saltede mandelkiks og marengs.
Dommerpanelet, som pegede på Mette Hvarre Gassner bestod af verdens bedste kok og Årets Kok i 2003, Rasmus Kofoed, Thomas Rode Andersen, Adam Price, Bo Jacobsen, Per Hallundbæk og Betina Repstock.