23948sdkhjf

Danish Crown mangedobler storkontrakt

Aftalen med kinesiske Shineway er nu flerdoblet fra 3.000 til 20.000 ton efter et møde i Kina onsdag.
Danish Crown har netop indgået en aftale i Superliga-klassen med kinesiske Shineway.

Det var oprindeligt udmeldt, at Danish Crown skulle levere 3.000 ton kød til selskabet, som er Kinas største af sin slags, men efter et møde mellem Danish Crowns adm. direktør Kjeld Johannesen og bestyrelsesformand i og stifter af Shineway, Wan Long, onsdag, er aftalen nu forhøjet til at omfatte 20.000 ton.

- Vi har 15 års erfaring med samhandel i Kina, og vi har været vidne til, hvordan en lang række ting har ændret sig over de seneste 15 år. I dag har vi som eksportvirksomhed direkte adgang til det kinesiske marked, fordi vi har en fødevaresikkerhed i verdensklasse. De seneste års fødevareskandaler i Kina har skabt nogle enorme krav til sikkerhed, og dem kan vi leve op til, siger CEO for Danish Crown Kjeld Johannesen om aftalen.

Kvaliteten er høj
Shineway har hjemme i Luohe i Henan-provinsen, og det var her, aftalen blev indgået, idet Wan Long ikke deltager i fredagens underskrivningsceremoni i København.

Han siger dog:

- En af grundene til, at vi ønsker at importere råvarer fra Danish Crown, er, at kvaliteten og sikkerheden er meget høj. Vi håber blandt andet at kunne etablere eksport af vores varer baseret på råvarer fra Danish Crown.

Underdirektør Søren Tinggaard fra Danish Crowns svinekødsdivision betegnede tidligere på ugen en aftale på 3.000 ton som ”en pæn ordre” for et selskab af Danish Crowns størrelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11