23948sdkhjf

Danish Crown modtager kongelig hæderspris

Danish Crown får Kong Frederik den Niendes Hæderspris for at have leveret en vækstorienteret indsats og opnået en fremtrædende position på verdensmarkedet.
Den danske fødevarekoncern Danish Crown er kendt i store dele af verden og har produktionsanlæg i Danmark, England, Sverige, Tyskland, Polen, Frankrig, Kina, Portugal, New Zealand og USA. I de sidste fire år har virksomheden formået at fastholde en høj eksport på godt 81 procent, hvilket ligger markant højere end sædvanligt i den internationale kødbranche.

- Vi er utroligt stolte over at modtage prisen. Det er en fantastisk anerkendelse af den store indsats, medarbejderne i Danish Crown gennem mange år har ydet - og stadig yder hver eneste dag - for at skabe gode afsætningsmuligheder for dansk svinekød over hele verden, siger Danish Crowns CEO Kjeld Johannesen.

- Dansk svinekød er bredt anerkendt over hele verden for en høj spisekvalitet og en fødevaresikkerhed i verdensklasse. Det betyder, at forbrugerne på en række betydelige eksportmarkeder har præference for dansk svinekød, siger Kjeld Johannesen.

Det er blandt andet det russiske, det kinesiske og det japanske marked, der trækker virksomhedens eksport op. Danish Crowns eksport til Kina og Rusland udgør henholdsvis 10 procent og 20 procent af den samlede danske eksport til de pågældende lande. For Japans vedkommende udgør Danish Crowns eksport af svinekød en værdi, der svarer til lidt mere end den samlede danske import af varer fra Japan.

Læs også: Danish Crown mangedobler storkontrakt

- Den høje danske fødevaresikkerhed gør, at Danish Crown har adgang til alle markeder verden over. Samtidig betyder det meget for os, at vi gennem mange års godt samarbejde har opnået varige relationer til de fleste af vores kunder, siger Kjeld Johannesen.

Danish Crown har igennem flere år arbejdet målrettet med markeder uden for EU, som Japan, USA, Kina og Australien. Også Sydamerika og Vietnam er markeder, som fremadrettet ser interessante ud i forhold til eksport af dansk svinekød.

Facts om Danish Crowns eksport af svinekød:

- Danish Crown er verdens største eksportør af svinekød
- Danish Crown eksporterer 1,4 mia. kg svinekød om året (Regnskabsåret 2010/11)
- Hver time året rundt sender Danish Crown en container med svinekød til Kina
- Hver 50. minut året rundt sender Danish Crown en container med svinekød til UK
- Danish Crown sender hvert år 33 mio. grisetæer til Kina. Det svarer til 6.732 km grisetæer, hvis man lægger alle tæerne i en lang linje. Der er 7.305 km fra København til Beijing, så Danish Crowns produktion på 13 måneder kan række helt til den kinesiske hovedstad

Handels- og investeringsminister, Pia Olsen Dyhr, siger i anledning af prisoverrækkelsen:
- Det er rigtig positivt, at flere danske virksomheder klarer sig godt på de globale markeder og oven i købet øger deres samlede eksport. Dermed skaber de nemlig ofte vækst og beskæftigelse i Danmark. Vi ved, at langt størstedelen af den økonomiske vækst kommer til at foregå udenfor EU’s grænser. Det er derfor min målsætning, at flere virksomheder skal fokusere på BRIK- og vækstmarkederne. Netop derfor lancerede jeg regeringens Vækstmarkeds- og BRIK-strategier for det par uger siden. Strategierne indeholder konkrete initiativer, der skal bistå danske virksomheder til at komme ud på vækstmarkederne.

Yderligere information om hædersprisen:
Virksomheden skal opfylde flere kriterier for at modtage prisen. Kriterierne er: at virksomheden har haft en væsentlig og fortsat forøgelse af eksporten over en treårig periode; at virksomhedens eksportandel er væsentlig højere end gennemsnittet indenfor branchen; at den har øget eksporten markant inden for en kort periode; at virksomheden er kommet ind på et særligt vanskeligt eksportmarked; at virksomheden har ydet en særlig indsats for at fremme Danmarks anseelse i udlandet som leverandør af varer og tjenesteydelser; og at den har en særlig fremtrædende position på verdensmarkedet.

Kilde: Eksportrådet (Udenrigsministeriet)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095