Havregryn er stadig et hit
De unge og højtuddannede elsker deres havregryn om morgenen, men det gælder kun på hverdage.
Cirka en af fem danskere spiser havregryn til morgenmad, viser en ny undersøgelse fra FDB Analyse, som samtidig slår fast, at havregryn primært spises i Østjylland og København, mens resten af Sjælland ligger under landsgennemsnittet.
Det er især blandt de unge, havregryn er et hit: For hver gang fem unge i aldersgruppen 15-34 år spiser havregryn til morgenmad, er der cirka fire i aldersgruppen 55-74 år og blot tre i aldersgruppen 55-74 år, der har en tilsvarende portion på bordet.
Endelig konkluderer FDB Analyse, at der blandt de højtuddannede er markant flere, der spiser havregryn til morgenmad end blandt folk med kortere uddannelser.
Den generelle undtagelse er dog weekenden, hvor forbruget af havregryn til morgenmad falder med cirka 40 procent i forhold til en vilkårlig hverdag.