Ny teknologi sikrer effektiv og miljørigtig desinfektion
Jimco har i tæt samarbejde med Danmarks Fiskeriundersøgelser, DTU, Syddansk Universitet og flere fødevarevirksomheder udviklet en løsning til automatisk og kemikaliefri desinfektion af alle overflader.

Efter en lang forædlingsproces har Jimco nu startet salget af ny løsning, som muliggør automatisk og kemikaliefri desinfektion af overflader i fødevarebranchen. (Foto: Jimco)
- Manuel desinfektion er tidkrævende, og det er umuligt at komme ind i alle hjørner og sprækker. Samtidig anvendes skrappe kemikalier, der både belaster materiel, miljø og arbejdsmiljø. Med den ny teknologi automatiseres processen, og man opnår mere effektiv desinfektion, også indvendigt i ventilationskanalerne, siger adm. direktør i Jimco, Jimmy Larsen.
UV-teknologi nedbryder listeria og salmonella
Desinfektionsløsningen anvender Jimcos patenterede UV-C- og ozonteknologi på en anden måde end virksomhedens luftrensere.
- Til desinfektion anvendes ozonproducerende UV-lamper, og derfor må der ikke opholde sig personer i lokalet under processen, forklarer Jimmy Larsen.
Ifølge tests udført i samarbejde med Statens Serum Institut kan UV-C-teknologien næsten fuldstændig nedbryde listeria- og salmonellabakterier i løbet af en time. Endvidere undgås miljøbelastning, fordi man sparer vand og energi til opvarmning samt undgår udledning af klorholdigt spildevand, som ifølge Jimmy Larsen negativt påvirker den efterfølgende spildevandsbehandling.
- Anlægget muliggør så store besparelser på arbejdsløn, kemikalier og vand, at tilbagebetalingstiden i de fleste tilfælde blot vil være ét år, slutter direktøren.