23948sdkhjf

Fødevareproducenten: Hygiejnisk design er et must!

Erik-Ole Jensen fra Arla Foods meldte på EHEDG's kick off møde klart ud, hvorfor et samarbejde i branchen er så vigtigt:

- Sparring mellem producenter og leverandører er uhyre vigtig. Vi er hos Arla alvorligt bange for, at vi ikke vil kunne få det udstyr, som vi har behov for om 5-10 år. Det er derfor meget væsentligt, at udstyrsproducenterne lytter til vores feedback og samarbejder i udviklingen af hygiejnisk design.

Erik-Ole Jensen erfarer, at danske udstrysproducenter er langt bedre end i udlandet. Han fremhæver et skrækscenarie fra en juiceproducent i Italien, hvor han personligt inspicerede tre store tanke:

- Udenpå var de blankpudset og poleret, men da jeg kravlede ned i dem fik jeg mildest talt et chok, fortæller han og uddyber.

- Der var rigtig mange ridser i overfladen og synligt dårlige svejsninger, som var foretaget uden på tanken. Arbejdet var så ringe udført, at der inde i tanken var stor risiko for korression flere steder.

- Jeg lukkede produktionen straks efter jeg havde inspiceret den sidste tank og alle tre blev kasseret, siger han afsluttende.

Arla arbejder i dag med hygiejnisk design i følgende faser:
  • Konstruktion og design
  • Produktionsplanlægning
  • Fremstillingsfasen
  • Istallations- og monteringsfasen
  • Instruktionsfasen
  • Brugernes HCCAP-evaluering


I dag er et af de væsentligste problemområder opfølgning på det udførte arbejde. Det er vigtigt at følge op på kvaliteten af det udførte arbejde for hele tiden at evaluere og blive bedre, lyder hans opfordring.

Send til en kollega

0.031