23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Maso pumpe til brygning

Maso pumpen er med dens lave pulseringshastighed, og milde dosering yderst velegnet til brygning.

Bryggeprocessen
For at lave øl, bruger bryggerierne vand og byg til skabe en sødet væske (kaldet urt), som
de smager til med humle, derefter gæres blandingen med gær. Den grundlæggende proces kan være enkel, men udførelsen er meget sofistikeret. De tre vigtigste etaper er maltning, brygning og gæring --
fulgt af modning, filtrering og aftapning.

Maltning er en proces med klargøring af byg, der skal bruges til brygning. Byg kan ikke bruges til at oprette urten i sin normale tilstand, fordi stivelsen i melets kerne er uopløseligt. Så kornet dyppes i vand, og bliver derefter spredt ud på stativer indtil rodspirer vises. Spiringens proces producere enzymer, der nedbryder stivelsen. Spiringen stoppes ved tørring af den grønne malt, som byg nu kaldes, på metal stativer i ovn ved 50° C.
Derefter øges temperaturen til 85° C for en lys malt, eller højere for en mørk malt. Vallen fjernes til kvægfoder, og det tørrede malt lagres i siloer. Selvom maltet byg er den primære ingrediens, tilføjes umaltet korn, ris eller hvede undertiden for at producere forskellige øl smagsoplevelser.

Brygning er en proces med at omforme malt, til en sødet væske. Væsken blandes med varmt vand, som gradvis opvarmes til omkring 75° C i store sier for at opløse stivelsen og omdanne den til sukker - primært maltose. Det brugte korn er filtreret ud og urten er klar til kogning. Humle indsættes på dette tidspunkt for at give en særlig bitter smag og aroma til øllet, og bidrager til at bevare det. Urten koges i én til to timer for at sterilisere og koncentrere den, og udtrække de nødvendige essenser fra humlen. Køling følger, ved hjælp af en varmeveksler. Den klargjorte urt bliver mættet med luft som er afgørende for væksten af gær i det næste stadium.

Gær er en mikroorganisme, der forvandler sukker i urten til alkohol og kuldioxid. Denne del af gæringen tager ti dage. I denne proces bliver urten til øl. Hvert bryggeri har sine egne stammer af gær, og det er disse, der stort set fastslå karakteren af øllet. Ved udgangen af gæringsprocessen synker gærcellerne til bunds, denne proces er kendt som bundgæring, for pilsner. Øllet er nu blevet brygget, men det kan stadig forbedres i gennem modning. Smagen modnes. Øllet bliver mere klart efterhånden som gæret og andre partikler falder til. Sekundær gæring mætter øl med kuldioxid. Yderligere filtrering giver øllet, en funklende klarhed. Øllet er nu klar til emballage i dåser eller flasker. Udfyldnings teknikker sikre at luft ikke kommer i kontakt med øllet, Processen er fuldautomatisk og hurtigt. Flaskerne bliver fyldt, lukket og mærket med op til 100.000 flasker i timen.

Hvorfor bruge vores Maso Pumpe til dosering af gær?
* Lav Pulseringshastighed - bevare produktets stabilitet og gær hvilket resulterer i ensartet produkt øl kvalitet.
* Mild dosering - dosering af gæren er præcis og skånsom selv i tilfælde af, at viskositet er ikke homogen
* Kan køre tør - pumpen kan løbe tør for en periode uden at forurene øllet.

Granzow A/S
Ejby Industrivej 26
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43243519

Send til en kollega

0.031