Innovative pakkeløsninger til fødevarer
Humøret var højt hos Multivac: mange af de besøgende på Anuga Foodtec kiggede forbi Multivacs stand, hvor der bl.a. blev serveret sandwiches og muffins tilberedt i MYLAR® COOK folie.
MULTIVAC præsenterede en high-end T700 traysealer integreret i en pakkelinje. De mange besøgende kunne konstatere, at den to-sporede traysealer automatisk tilpassede hastigheden til det ønskede output. Alle processer kørte effektivt og pålideligt. Afstabling af bakkerne skete med en afstabler fra Carsø og en 4-armet H 130 pickerrobot til placering af de færdige bakker i kartoner.
MULTIVAC HPP
Multivacs HPP teknologi (High Pressure Processing) vakte som forventet stor interesse. Multivac har optimeret teknologien og modtog i den anledning ”International FoodTec Award 2012” på messen. Dr. Tobias Richter, ansvarlig for HPP hos Multivac og CEO, Guido Spix, deltog I overrækkelsesceremonien. "For os er prisen et udtryk for, at vore innovationer møder branchens krav”, sagde Spix.
Multivac har mange patenter inden for HPP, bl.a. at MAP-pakkede fødevarer nu kan højpasteuriseres uden problemer. Multivac har etableret et HPP testcenter i Wolfertschwenden, hvor man tilbyder kunder at få testet deres produkter.
MYLAR® COOK kun hos MULTIVAC
Multivac præsenterede for første gang MYLAR® COOK pakkekonceptet, som er udviklet af Dupont Teijin Films.
MYLAR® COOK folier er formbare folier, som er specielt udviklet til tilberedning af fødevarer ved høje temperaturer på op til 218 °C. Produkterne tilberedes i ovn eller mikroovn i emballagen. Under denne proces bevares aroma, vitaminer og mineraler, og produkterne forbliver saftige.
Materialet forhandles af Multivac i Europa, Oceanien og Amerika på eksklusivbasis, og MULTIVAC leverer tilhørende pakkemaskiner.
MYLAR® COOK er oprindeligt udviklet til pakning af fødevarer indeholdende proteiner (kød, fisk osv.). Siden da er produktsortimentet vokset, hvilket de besøgende på Anuga kunne bekræfte, da de fik serveret sandwiches og muffins tilberedt i MYLAR® COOK folie.