Up-to-date emballage til god, gammeldags surdej
Jo ældre en surdej er, des bedre bliver brødet. Men takket være den rigtige emballage kan brød-fans springe flere års forberedelse over og købe færdiglavet surdej i supermarkedet.
Stort set alle vegne i Sverige kan man finde surdej i køledisken i supermarkedet. Den fås i et SuperLock bæger fra RPC Superfos, som er særlig egnet til, at produktet kan holde sig friskt længe. Den flydende surdej bliver produceret af det svenske firma KåKå, der har specialiseret sig produkter til bagerier og også har et produktsortiment, der henvender sig direkte til forbrugere.
Bæger nærmest uden iltgennemtrængning
Med surdej kan man bage sit eget brød og få god smag og en sej krumme. Og når det handler om surdej, gælder det, at jo ældre den er, desto bedre kommer brødet til at smage. Nogle brød-fans foretrækker at starte deres egen surdej; andre vil hellere slippe for besværet og ventetiden og vælger at købe en surdej, de kan stole på i et plastikbæger fra RPC Superfos. Den flydende surdej fra KåKå er blevet mere og mere populær, fordi den giver brødet god smag og er nem at bruge.
KåKå har outsourcet påfyldningen af surdejen til SuperLock bægeret til deres produktionspartner Trensums, Sverige. Bestyrelsesformand og en af hovedejerne af Trensums, Stefan Hamrin siger:
“SuperLock har same barrierebeskyttelse som glas og er derfor et perfekt match til surdej. Bægeret har meget lave iltgennemtrængningsrater og giver samtidigt logistiske fordele, fordi det har en lav vægt og er nemt at stable.”
In-Mould Labelling sikrer det perfekte look
Stefan Hamrin understreger, at SuperLock bægeret også ser godt ud på hylderne i supermarkedet. KåKå’s surdej fås i to varianter med hvert sit design, et til rug og et til hvede. Begge har en vægt på 150 gr og dekorationen er lavet med In-Mould Labelling.
“Med In-Mould Labelling bliver resultatet meget bedre end med en almindelig etiket. Det betyder, at KåKå kan bruge bægeret til at kommunikere med kunderne og kan dele rigtig gode brødopskrifter med dem,” forklarer Stefan Hamrin.
Trensums er produktionspartner for flere verdensomspændende fødevareproducenter og fylder flere typer fødevarer i SuperLock bægre, herunder dips, saucer og marmelade.