XXL enkeltkammermaskine fra MULTIVAC pakker ekstra lange fødevarer
På IFFA 2013 lancerer MULTIVAC den nye C 800 vakuumkammermaskine med en kammerbredde på 1,4 m, hvilket gør den specielt velegnet til lange fødevarer som f.eks. ekstra lange pølser og lange, hele fisk.
Med udviklingen af C 800-modellen er MULTIVAC med på trenden inden for fødevareforædlingsindustrien. “Trenden går bl.a. i retning af endnu længere cylindriske pølser, som kræver præemballering for at beskytte dem ved intern transport til sliceren. Vore kunder kræver specielt lange kamre på op til 1,4 m for at kunne pakke disse”, forklarer Ingo Renner fra MULTIVAC.
To i én
Udviklingen af den nye C 800 enkeltkammermaskine er baseret på afprøvne teknologier. Dobbeltkammermodellen C 500 er blevet udstyret med et nyt end-to-end cover. Med en svejseskinnelængde på 780 mm og en effektiv kammervolumen på 1400 x 780 x 170 mm er C 800 væsentlig bredere end “lillesøsteren”. Svejseskinnerne er placeret i højre og venstre side af låget på C 800 (i modsætning til C 500, hvor svejsning sker for og bag).
C 800 giver kunderne alle fordelene fra C 500-modellen, bl.a. MULTIVAC Hygiejne Design som følge af opbygning i rustfrit stål, høj produktionshastighed samt pakkesikkerhed og fleksibilitet. Den intuitive elektroniske styring sikrer en enkel og pålidelig pakkeproces.
Afhængig af produkt og pakkemateriale kan der anvendes forskellige svejsesystemer og vakuumpumper. For at forlænge holdbarheden på produkterne eller beskytte dem mod tryk eller lign. er der også mulighed for at køre MAP-pakning. Typisk anvendes inerte gasarter som nitrogen (N2) el kuldioxid (CO2).
“Da der er tale om et afprøvet maskindesign, sikres hurtig implementering hos kunden. Desuden opnår kunden stor fleksibilietet, da der ikke kun kan pakkes lange produkter, men også mange mindre produkter,” forklarer Renner.