Engageret netværksdag om stål og bakterier
Snakken gik, og spørgsmålene var mange til de tre oplægsholdere fra Damstahl, Teknologisk Institut og Novadan, da netværket Vidensdeling inden for fødevarer forleden mødtes til en af de årlige netværksdage hos TekniClean.
Det forholdsvis nye netværk tæller blandt andre Danish Crown, Agri-Norcold og andre spændende aktører inden for fødevarebranchen. Midt i januar havde netværket besøg af kemiingeniør Claus Qvist Jessen fra Damstahl, faglig leder for fødevaresikkerhed og kvalitet hos Teknologisk Institut, Anette Granly Koch og salgschef hos Novadan, Jens Ole Jensen.
Stål har mange kvaliteter
Den første oplægsholder var PhD Claus Qvist Jessen, der tog udgangspunkt i produktionsapparatet.
- Mit område er stål, og for mig er det vigtigt, at fødevareproducenterne vælger det mest velegnede rustfri stål i produktionen og behandler det på den rigtige måde. Der er stor forskel på stål i en køkkenkniv og en rejekoger. Hvis stålet er det forkerte i et produktionsapparat, vil der opstå korrosionsskader, som kan stoppe hele produktionen i en periode, og det er ingen virksomheder interesserede i. Rengøringen kan også skade stålet. Hvis det for eksempel udsættes for aggressive rengøringsmidler som oxyderende klor i mere end 15 minutter ad gangen, så kan der opstå korrosion i stålet og dermed maskinerne.