23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Grundig planlægning er nøglen til et vellykket virksomhedssalg i træbranchen

For en virksomhedsejer er det som oftest en yderst tidskrævende og omstændig proces at sælge sin virksomhed. Med henblik på at sikre det bedste resultat i forhold til værdiansættelse, vilkår og betingelser findes der en række elementer, som kan optimeres før og under salgsprocessen. Vi deler hermed vores 10 værdifulde tips, når du vil sælge din virksomhed i træbranchen bedst muligt.

For en virksomhedsejer er det som oftest en yderst tidskrævende og omstændig proces at sælge sin virksomhed, samtidig med at forretningen skal holdes kørende på daglig basis med en stabil omsætning. Derfor er grundig forberedelse vigtigere end noget andet. Og det indebærer først og fremmest, at man starter planlægningen i god tid og er afklaret med sig selv omkring sine målsætninger for salget. 

Med henblik på at sikre det bedste resultat i forhold til værdiansættelse, vilkår og betingelser findes der en række elementer, som kan optimeres før og under salgsprocessen. Vi deler hermed vores 10 værdifulde tips, når du vil sælge din virksomhed i træbranchen bedst muligt.  

 

10 tips til at sælge din virksomhed i træbranchen 

Uanset om du overvejer eller har truffet beslutning om at sælge din virksomhed i træbranchen, bør du rette fokus på at optimere din forretning for at tiltrække de rette købere. For at opnå det bedst mulige salg er det afgørende at kunne præsentere din virksomhed som en attraktiv og værdifuld investering. Her får du vores 10 aktuelle tips til, hvordan du kan optimere din virksomhed og øge dens salgsværdi. 

  1. Fremhæv jeres bæredygtighed. I lighed med andre brancher øges kravene til bæredygtighed også i træbranchen. Det er derfor sund fornuft at fremhæve din virksomheds initiativer, procedurer og certificeringer inden for bæredygtighed såsom FSC eller PEFC-certificeringer. Det er vigtige salgsargumenter for potentielle købere med interesse i en grøn forretningsmodel.
  2. Fremhæv jeres innovation: Træbranchen udvikler sig konstant med innovation og nye anvendelsesmuligheder. Sørg for at fremhæve jeres innovative produkter og teknologier som for eksempel nye bearbejdningsteknikker eller produktlinjer, der adskiller jer fra konkurrenterne. 
  3. Fremhæv jeres compliance: Sørg for at din virksomhed overholder alle relevante miljø- og branchebestemmelser, for manglende compliance vil have en negativ indflydelse på den salgspris, du kan opnå. Mulige købere vil til gengæld sætte pris på en stærk compliance politik og historik, som minimerer potentielle risici og forpligtelser.
  4. Fremhæv markedstendenserne: Efterspørgslen efter trævarer påvirkes af mindre og større trends såsom biobaserede byggematerialer og vedvarende energikilder. Demonstrer, hvordan din virksomhed har tilpasset sig de vigtige tendenser, og hvordan det styrker jeres konkurrencemæssige position i markedet. 
  5. Fremhæv jeres forsyningskæde: Træbranchen er som oftest afhængig af en sikker og effektiv forsyningskæde (supply chain). Demonstrer, hvordan din virksomhed har optimeret sine forsyningsprocesser, og hvordan samarbejdet med leverandører bidrager til en stabil og effektiv produktion. 
  6. Fremhæv håndværk og kvalitet: Håndværk og kvalitet er kerneelementer i træbranchen. Demonstrer jeres høje kvalitetsstandarder og særlige håndværksmæssige kunnen, der adskiller din virksomhed fra konkurrenterne. 
  7. Fremhæv certificeringer og standarder: Hvis din virksomhed er certificeret, for eksempel inden for ISO-standarder eller andre kvalitetsmål, så sørg for, at de er synlige. De er med til at øge potentielle køberes tillid til produktets pålidelighed og kvalitet. 
  8. Fremhæv markedsdata: Brug relevante markedsdata og tendenser til at understøtte din virksomheds værdiansættelse. Det kan for eksempel inkludere data om vækst i træbranchen, segmenter i markedet, der performer godt, og stigende efterspørgsel efter specifikke produkter. 
  9. Fremhæv lokale partnerskaber: Hvis din virksomhed har samarbejder med lokale arkitekter, byggefirmaer eller andre vigtige aktører, så sørg for at fremhæve disse partnerskaber. Lokale netværk og samarbejder er med til at øge din virksomheds værdi for potentielle købere. 
  10. Vær forberedt på udsving i markedet: Træbranchen kan i høj grad påvirkes af markedssvingninger og prisvolatilitet. Sørg for, at du har en klar forståelse af, hvordan din virksomhed håndterer disse faktorer og fremvis, hvordan den har opretholdt sine resultater under forskellige markedsforhold. 

 

Hvordan kan en M&A rådgiver hjælpe dig i en salgsproces?

En salgsproces indebærer mange forskellige elementer og kan være en uoverskuelig proces for virksomhedsejere, som samtidig står med den daglige drift af forretningen. Husk, at mens processen står på – typisk mellem 6 og 9 måneder – har du stadig en virksomhed og ansvarsområder, der ikke må blive påvirket negativt af en sideløbende salgsproces. Hvis din virksomhed underpræsterer, for eksempel under en due diligence-proces, kan det få negative konsekvenser for din salgspris. Derfor må en salgsproces aldrig overskygge den normale drift af virksomheden. 

Det er derfor afgørende at have en sparringspartner, der kan sikre klarhed, fokus og struktur, og som samtidig kan rådgive om konkrete strategiplaner for salget, der er tilpasset dine vigtigste målsætninger som ejer af virksomheden. En M&A-rådgiver vil desuden stå i spidsen for den strukturerede salgsproces og lette en stor del af arbejdsbyrden.  Rådgiveren vil anvende sit netværk, sine forhandlingskompetencer og sin finansielle viden til at sikre de bedste vilkår for dig. I samarbejde med en M&A-rådgiver står du samlet set og kan øge værdien af din virksomhed. 

Hvis dette allerede nu lyder interessant for dig som ejer, kan du få en uforpligtende online indikativ værdiansættelse og se, om din virksomhed er klar til salg på M&A-rådgiveren Marktlink’s hjemmeside

Marktlink Mergers & Acquisitions ApS
Tuborg Boulevard 12, 3rd floor
2900 Hellerup
Gentofte Kommune
Danmark

Kontaktperson

JFD
Jesper Fogh Duelund
j.duelund@marktlink.com

Send til en kollega

0.031