23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Grundig planlægning er nøglen til et vellykket virksomhedssalg i fødevarebranchen

For en virksomhedsejer er det som oftest en yderst tidskrævende og omstændig proces at sælge sin virksomhed. Med henblik på at sikre det bedste resultat i forhold til værdiansættelse, vilkår og betingelser findes der en række elementer, som kan optimeres før og under salgsprocessen. Vi deler hermed vores 10 værdifulde tips, når du vil sælge din virksomhed i træbranchen bedst muligt.

For en virksomhedsejer er det som oftest en yderst tidskrævende og omstændig proces at sælge sin virksomhed, samtidig med at forretningen skal holdes kørende på daglig basis med en stabil omsætning. Derfor er grundig forberedelse vigtigere end noget andet. Og det indebærer først og fremmest, at man starter planlægningen i god tid og er afklaret med sig selv omkring sine målsætninger for salget. 

Med henblik på at sikre det bedste resultat i forhold til værdiansættelse, vilkår og betingelser findes der en række elementer, som kan optimeres før og under salgsprocessen. Vi deler hermed vores 10 værdifulde tips, når du vil sælge din virksomhed i fødevarebranchen bedst muligt.  

 

10 tips til at sælge din virksomhed i fødevarebranchen 

Uanset om du overvejer eller har truffet beslutning om at sælge din virksomhed i fødevarebranchen, bør du rette fokus på at optimere din forretning for at tiltrække de rette købere. For at opnå det bedst mulige salg er det afgørende at kunne præsentere din virksomhed som en attraktiv og værdifuld investering. Her får du vores 10 aktuelle tips til, hvordan du kan optimere din virksomhed og øge dens salgsværdi. 

  1. Fremhæv fødevaresikkerhed og kvalitet: I fødevareindustrien er det afgørende at overholde regler om fødevaresikkerhed og kvalitetsstandarder. Demonstrer, hvordan din virksomhed lever op til lokale og internationale procedurer og certificeringer for at tiltrække købere, der lægger vægt på kvalitet og sikkerhed. 
  2. Fremhæv en pålidelig forsyningskæde: Virksomheder i fødevarebranchen er ekstremt afhængige af effektive og pålidelige forsyningskæder. Sørg for, at jeres forsyningsprocesser er optimerede og fremhæv styrken i dem, herunder jeres forhold til leverandører og logistikpartnere samt de metoder, der sikrer friskhed og kvalitet i jeres varer.
  3. Fremhæv innovativ produktudvikling: Fødevarebranchen påvirkes konstant af nye tendenser og forbrugerpræferencer. Demonstrer jeres innovative produkter, R&D-kapacitet, eller nye produktlinjer, som lever op til aktuelle markedstrends og skiller din virksomhed ud fra konkurrenterne. 
  4. Fremhæv bæredygtighed og miljøvenlige procedurer: I lighed med andre brancher fylder miljø og bæredygtighed stadigt mere i fødevarebranchen. Ret fokus på, hvordan din virksomhed arbejder med mere bæredygtige løsninger, herunder miljøvenlig emballage, affaldsreduktion eller energibesparende processer, som kan være afgørende for miljøbevidste købere. 
  5. Fremhæv markeds- og vækstpotentiale: Fremlæg data og indsigter om markedets efterspørgsel efter dine produkter, herunder tendenser, forbrugerpræferencer og vækstmuligheder. Købere vil som oftest være interesserede i en virksomhed, der operer på vækstmarkeder og har et klart potentiale for at udvide.
  6. Fremhæv brandkvalitet og kundeloyalitet: Et stærkt brand og en loyal kundebase kan være centrale faktorer for, hvor attraktiv din virksomhed vil anses for at være. Fremhæv priser, certificeringer og kundeudtalelser, der understøtter jeres positive omdømme og stærke markedsposition. 
  7. Fremhæv jeres compliance: Det er afgørende, at I overholder alle relevante regler og standarder, herunder branchens krav til mærkning, hygiejne og sikkerhed. Købere i markedet vil sætte pris virksomheder med en uplettet historik inden for hygiejne, sikkerhed og branchenormer.  
  8. Fremhæv branchecertificeringer: Ret fokus på de certificeringer og akkrediteringer, din virksomhed har, herunder økologiske, fair trade eller andre relevante certificeringer. De tilføjer værdi og demonstrerer jeres troværdighed overfor potentielle købere.
  9. Identificér strategiske købere: Undersøg, hvem de mulige købere er, som er aktive i fødevarebranchen, herunder konkurrenter, distributører eller kapitalfonde. Overvej, hvilke købere, der måske ønsker at udvide deres produktsortiment eller at træde ind på nye markeder gennem opkøb. 
  10. Forbered dig på due diligence: Bliv klar til en dybdegående due diligence-proces, som ofte er meget omfattende i fødevarebranchen af hensyn til fødevaresikkerhed og opfyldelse af lovkrav. Sørg for at have alle relevante dokumenter, certificeringer og oversigter klar, velorganiserede og let tilgængelige. 

 

Hvordan kan en M&A rådgiver hjælpe dig i en salgsproces?

En salgsproces indebærer mange forskellige elementer og kan være en uoverskuelig proces for virksomhedsejere, som samtidig står med den daglige drift af forretningen. Husk, at mens processen står på – typisk mellem 6 og 9 måneder – har du stadig en virksomhed og ansvarsområder, der ikke må blive påvirket negativt af en sideløbende salgsproces. Hvis din virksomhed underpræsterer, for eksempel under en due diligence-proces, kan det få negative konsekvenser for din salgspris. Derfor må en salgsproces aldrig overskygge den normale drift af virksomheden. 

Det er derfor afgørende at have en sparringspartner, der kan sikre klarhed, fokus og struktur, og som samtidig kan rådgive om konkrete strategiplaner for salget, der er tilpasset dine vigtigste målsætninger som ejer af virksomheden. En M&A-rådgiver vil desuden stå i spidsen for den strukturerede salgsproces og lette en stor del af arbejdsbyrden.  Rådgiveren vil anvende sit netværk, sine forhandlingskompetencer og sin finansielle viden til at sikre de bedste vilkår for dig. I samarbejde med en M&A-rådgiver står du samlet set og kan øge værdien af din virksomhed. 

Hvis dette allerede nu lyder interessant for dig som ejer, kan du få en uforpligtende online indikativ værdiansættelse og se, om din virksomhed er klar til salg på M&A-rådgiveren Marktlink’s hjemmeside

Marktlink Mergers & Acquisitions ApS
Tuborg Boulevard 12, 3rd floor
2900 Hellerup
Gentofte Kommune
Danmark

Kontaktperson

JFD
Jesper Fogh Duelund
j.duelund@marktlink.com

Send til en kollega

0.032