Ingredienser med en særlig funktion
Udover de grundlæggende komponenter som smag, tekstur og ernæring, tilfører funktionelle ingredienser det ‘ekstra’, der kan løfte produktudviklingen og slutproduktet til et nyt niveau.
Funktionelle ingredienser tilfører ‘noget ekstra’ ud over de grundlæggende komponenter som smag, tekstur og ernæring. Det kan for eksempel være forbedret stabilitet, holdbarhed, viskositet/konsistens eller sundhedsmæssige fordele.
I en tid, hvor efterspørgslen efter sundere og mere stabile produkter stiger, får stadig flere producenter øjnene op for de helt særlige egenskaber ved funktionelle ingredienser.
Funktionelle ingredienser findes blandt andet i:
- fibre
- proteiner
- vitaminer
- mineraler
- antioxidanter
Funktionel mælkepulvervariant effektiv i isproduktion
Som eksempel har en funktionel mælkepulvervariant forskellige egenskaber og kan blandt andet få isen til at smelte langsommere. Denne funktion forbedrer såvel produktets kvalitet som kundens oplevelse med slutproduktet.