23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Invitation til DTU-professor Katrine Lindholm Bøghs tiltrædelsesforelæsning

Kom til DTU-professor Katrine Lindholm Bøghs tiltrædelsesforelæsning og hør om, hvordan forskning kan hjælpe med at forebygge fødevareallergi i en verden, hvor allergier er et stigende problem.

Fødevareallergi er et stigende sundhedsproblem, især i de vestlige lande, og påvirker formentligt mere end 30 millioner mennesker i Europa, USA og Canada. At leve med fødevareallergi kan have store konsekvenser for livskvaliteten for dem, der lever i frygt for alvorlige reaktioner, hvis de uforvarende kommer til at spise det, de er allergiske overfor. I øjeblikket er både forebyggelses- og behandlingsmulighederne meget begrænsede, og der er derfor et stort behov for sikre og effektive forebyggelsesstrategier.

Hvis vi skal bremse stigningen i fødevareallergi, må vi først og fremmest forstå årsagen til den øgede forekomst. Den anses for at være et resultat af ændringer i de livsstils- og miljøfaktorer, som er en væsentlig del af vores moderne livsførelse. Da udviklingen af allergi foregår i et komplekst samspil mellem proteinerne i fødevarer og vores immunsystem, er det vigtigt både at forstå bidraget fra fødevareproteinerne og bidraget fra vores immunsystem. 

Det er netop disse problemstillinger, som har optaget Katrine Lindholm Bøgh i hendes arbejde med at udvikle nye og forbedrede strategier til forebyggelse af fødevareallergi, og som er omdrejningspunktet i tiltrædelsesforelæsningen ”How to avoid fueling the increase in food allergies”. Forelæsningen vil give et indblik i Katrine Lindholm Bøghs forskning indtil nu – og give et bud på, hvor forskningen skal bevæge sig hen for at bremse stigningen i fødevareallergi.

Forelæsningen vil bl.a. gøre tilhørerne klogere på, hvorfor det er vigtigt at spise en fødevare, før man evt. kommer den på huden, og hvordan vi i fremtiden sikrer os, at vi ikke, som led i den grønne omstilling, introducerer nye fødevarer, der er høj-allergene.

Katrine Lindholm Bøgh er professor i fødevareallergi, og forelæsningen er på engelsk. 

Titel

How to avoid fueling the increase in food allergies.

Tid

Fredag den 8. november 2024 kl. 15-16 med efterfølgende reception. 

Sted

DTU Lyngby Campus
Anker Engelunds Vej 101,
Bygning 101A, 1.sal
Mødelokale M1 (reception i foyeren ved M1)
2800 Kgs. Lyngby

Tilmelding

På grund af begrænset deltagerantal og servering er tilmelding nødvendig senest tirsdag den 5. november 2024. Tilmeld dig til forelæsningen.

DTU Fødevareinstituttet
Henrik Dams Allé
Bygning 202
2800 Kgs Lyngby
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30060946

Kontaktperson

LHK
Lene Hundborg Koss
lehk@food.dtu.dk

Send til en kollega

0.031