23948sdkhjf
Del siden
Annonce

AI kræver en fundamental omstilling i opbygningen og driften af datacentre

Kunstig intelligens bringer en lang række nye muligheder til samfundet og klimaet. Men de nye muligheder har også ført til en stor stigning i dataforbruget, fordi de mange hårdtarbejdende processorer drives af strøm. Og dermed er facilitatoren af AI-drevne løsninger, nemlig datacentrene, blevet nogle af de største strømforbrugere i vores samfund.

Erik Gjesdal, der er ansvarlig for Datacentre i Norden og Baltikum hos Schneider Electric har både ved sidste måneds Datacenter Forum i København og  i et nyligt debatindlæg hos KlimaMonitor netop sat fokus på, hvordan datacentre skal integreres bedre med energinettet og andre grønne energikilder. 

AI-revolutionen har ført til en eksponentiel stigning i dataforbrug, hvilket gør datacentre til nogle af de største strømslugere i vores samfund. For at imødekomme den voksende efterspørgsel efter AI-drevne løsninger uden at slække på klimaambitionerne kræver det en fundamental omstilling af, hvordan vi opbygger og driver datacentre.  Læs mere i debatindlægget i Klimamonitor lige her. 

 

Vil du modtage nyheder fra Schneider Electric direkte i din indbakke? Skriv dig op til vores nyhedsbrev her.

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Kontaktperson

MKC
Maria Kappel Carpenter
mariakappel.carpenter@se.com

Send til en kollega

0.031