Se formiddagsprogram for konference om Sundhedsfremme og Sygdomsforebyggelse
Tilmeld dig konferencen den 12. november 2024, hvor du kan høre om forskning og rådgivning, som fremmer sundhed og forebygger sygdom. Deadline for tilmelding er den 10. november, og det er gratis at deltage. Se programmet for dagen, som både omfatter foredrag, stande og rundvisninger.
Forbrugerne går i stadigt stigende grad op i deres sundhed, og man kan da heller ikke åbne et magasin eller nyhedsmedie uden at finde artikler med råd om at spise sundt, motionere mere og i det hele taget leve sundere. Efterspørgslen efter sunde og sikre fødevarer stiger fortsat. Samtidig bliver flere og flere ramt af infektionssygdomme, kostrelaterede sygdomme – som diabetes, overvægt og hjerte-kar-sygdomme – og kemikaliepåvirkninger kan føre til kræft og true vores evne til at få børn. Forskning, som fremmer sundhed og forebygger sygdomme, er derfor utroligt vigtigt.
Den 12. november 2024 kan deltage i en konference om sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse. Det er gratis, men kræver at du tilmelder dig senest den 10. november. Programmet er opdelt i to afdelinger:
Første del foregår i Oticonsalen i Bygning 107 med en række spændende oplæg. Se programmet for første del nedenfor.
Anden del foregår i Biosfæren i Bygning 202 som en Health Fair med forskellige samtidige aktiviteter: Gå i dialog med instituttets forskere og rådgivere ved stande, hør flere korte oplæg eller deltag i unikke besøg til nogle af DTU Fødevareinstituttets laboratorier for at lære mere om instituttets arbejde med at fremme sundhed og forebygge sygdomme.
Konferencen er især relevant for fagpersoner i fødevarevirksomheder, brancheorganisationer, forskningsinstitutioner (bl.a. andre DTU-institutter), myndigheder, sundhedsprofessionelle og fødevarestuderende. Journalister er også velkomne.
Det er gratis at deltage i konferencen, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen samt Food & Bio Cluster Denmark.
Tid
Tirsdag den 12. november 2024 kl. 9-16. Registrering og kaffe fra kl. 8.30.
Sted
Kl. 9.00-12.30
Oticonsalen
Bygning 107
Anker Engelunds Vej
2800 Kgs. Lyngby
Kl. 12.30-16.00
Biosfæren
Bygning 202
Henrik Dams Allé
2800 Kgs. Lyngby
Formiddagens program
8.30 - Registration and coffee
9.00 - Welcome, Head of DTU National Food Institute Tine Rask Licht, Promoting health: Diet and dietary components
Dietary health and environmental impact - current status and future possibilities
Professor Elinor Hallström, DTU National Food Institute
New strategies to prevent obesity
Senior Researcher Gitte Ravn-Haren and Senior Researcher Rikke Andersen, DTU National Food Institute
Probiotic intake during pregnancy modulates offspring neurodevelopment and behavior
Professor Ioannis S. Chronakis, DTU National Food Institute
Substrate availability and dietary fibre regulate tryptophan metabolism by gut microbes
Researcher Anurag Kumar Sinha, DTU National Food Institute
Plants achieved by New Genomic Techniques: the benefits, the concerns, and the regulation
Senior Officer Agnieszka Podolska-Charlery, DTU National Food Institute
10.30 - Break
11.00 - Key note: Food cultures in meat and other ready to eat food products: latest innovation, Director Applied R&D Veronique Zuliani, Novonesis, Preventing diseases: Minimizing dietary risks
Should we rotate between biocides in the food industry?
Researcher Martin Laage Kragh, DTU National Food Institute
Monitoring and prediction of antibiotic resistance in animals in Denmark
Associate Professor Håkan Vigre, DTU National Food Institute
Chemicals and sex differentiation: not always a good mix
Professor Terje Svingen, DTU National Food Institute
Key Note: Awaiting title and speaker
The Danish Veterinary and Food Administration
Programme – second part
12.30 - Lunch and networking in Building 202, the Biosphere
13.00-16.00 - Health Fair
Tilmelding
Det er gratis at deltage i konferencen. På grund af begrænset deltagerantal og forplejning er tilmelding nødvendig senest søndag den 10. november 2024.
Kontakt
food@food.dtu.dk for spørgsmål om konferencen.