Fødevarer, som smager godt
Smagsnetværket fra Food & Bio Cluster Denmark besøgte Procudan til en netværksdag omkring smag.
Procudan har gennem flere år været en aktiv del af Smagsnetværket, som samler nøglepersoner fra fødevarebranchen med stor interesse i at udvikle smagfulde produkter.
"Smagsnetværket giver os mulighed for at dele vores erfaringer og samtidig lære nyt om, hvordan vi bedst udvikler og markedsfører smag. Målet er at skabe produkter, der fanger forbrugernes interesse allerede inden første bid," siger Carsten L. Christensen, kundechef hos Procudan.
Dagens tema var emballage til fødevarer
Dagens tema var emballage til fødevarer, og hvordan emballagen kan påvirke smagen. Procudans produktchef for ostevoks, Maja Duelund, holdt det første oplæg, og det var ikke tilfældigt, at Procudan var den helt rette vært for netop dette tema.
"Vi støtter vores kunder i hele udviklingsprocessen. Udover at være dybt involveret i ingredienser og sammensætninger af opskrifter, bliver vi også ofte inviteret med, når emballagen skal optimeres og forbedres. Det gælder både, når mine emballagekollegaer vejleder i valg af emballage og bæredygtighed til et bredt udvalg af fødevarer, men også ved ostevoks-emballage. I efteråret 2023 lancerede vi ProCera® Natural, som er en 100% naturlig ostevoks, der lader osten modne og udvikle sig, som man kender det fra vores traditionelle ostevokse," forklarer Carsten L. Christensen.
Efter frokost præsenterede Marlene Grønbeck fra Teknologisk Institut et oplæg om, hvordan emballagevalg kan påvirke smag og sensorik. Smagsnetværket mødes fire gange om året og udforsker nye temaer ved hvert møde gennem oplæg, smagninger og erfaringsudveksling – altid med smagen i centrum.