Ny proteinmælk udfordrer skyr og hytteost
Sunde forbrugere får nu et alternativ til de proteinholdige produkter skyr og hytteost, når Arla fra uge 16 sender en ny proteinholdig minimælk ud i butikkerne.
- Der er en række forbrugergrupper, der har et ønske om et højt proteinindtag igennem deres kost. Mejeriprodukter har et naturligt højt indhold af protein, hvilket gør sig særligt gældende for produkter som skyr og hytteost, der er blevet meget populære de senere år. Med den nye proteinmælk får forbrugerne endnu en mulighed, siger kategoridirektør i Arla, Mette Schacht Færch.
Minimælk med ekstra D-vitamin
Arla relancerer samtidig sin minimælk med ekstra D-vitamin, der også bliver lagt ind under Cultura. D-vitaminmælken blev lanceret i 2011 på opfordring fra Fødevarestyrelsen, efter at flere undersøgelser havde påvist, at mange danskere ikke får tilstrækkeligt D-vitamin gennem deres daglige kost eller via solen. Mængden af D-vitamin i fordobles i forhold til den hidtidige variant, så et enkelt glas dækker 75 procent af D-vitaminbehovet hos en gennemsnitlig voksen dansker.
Hvor D-vitaminmælken smager og ser ud præcis som en almindelig minimælk, vil proteinmælken være fyldigere, have en rigere mælkesmag og være mere tæt i farven. De to nye mælkevarianter er nøglehulsmærkede og kan findes i butikkerne fra uge 16.
De to nye mælkeprodukter indgår begge i Cultura-serien, som er det samlede brand for Arlas funktionelle produkter.