23948sdkhjf

Skanderborg Bryghus klar til at skrue op for ølhanerne

Fire år med dårlige resultater – senest et minus på 12,5 millioner i 2022 – skal bremses med kontraktbryg og løntap for større kunder.

Øl, øl og mere øl. Efter et minus på 12,5 millioner kroner i 2022 vil Skanderborg Bryghus' administrerende direktør Kristian Olesen skabe plus på kontoen med kontraktbryg i større skala end hidtil.

- Vi har et stort og effektivt anlæg, som fortjener en retfærdig fremtid, og er i dialog med nye kontraktbrygkunder. De første aftaler er lukket, siger Kristian Olesen, der tiltrådte i august sidste år.

Han understreger, at man ikke skal forvente et overskud i 2023. Her er ambitionen at nå henimod, hvad der svarer til indholdet af procenter i en alkoholfri øl – altså et nul. For efter fire år med et samlet underskud på godt 40 millioner kroner handler det i første omgang om få stoppet den negative udvikling.

- Enhver kan se, at tallene ikke ser godt ud, men ret beset har jeg min korte tid som leder af bryggeriet ikke haft nogen særlig indflydelse på udviklingen. Af samme grund kan jeg ikke forholde mig til, hvad der er sket og vil ikke bruge tid på at analysere det. I stedet ser jeg på de muligheder, der er i Skanderborg Bryghus, og hvordan vi kan udnytte dem bedst muligt for at vende udviklingen og få positive tal. Det er vi i fuld gang med. Det sker ikke i løbet af en nat, men bliver et langt sejt træk, siger Kristian Olesen til Food Supply.

Derfor bliver 2023 – ud over hvervning af nye kunder – et år med integration af en ny struktur, et nyt ERP-system og nye medarbejdere. I oktober sidste år blev tre medarbejdere afskediget ved en ”omstrukturering”.

Fuld opbakning
Kristian Olesen understreger, at der er fuld opbakning fra bryghusets aktionærer og ledelse til den plan, han har lagt for bryggeriet.

- Jeg er overbevist om, at vi skal kontraktbrygge og løntappe for andre. På det felt er alt i spil. Vores aktionærer og ledelse har sagt ja og sagt god for, at likviditeten er til rådighed, siger han og tilføjer:

- Der er grobund for en sund forretning i Skanderborg Bryghus. Ingen af vores eksisterende kunder har forladt os, og vi har ansat stærke personer med kompetencer til at handle med store og små kunder.

Skanderborg Bryghus
Regnskabsår 2022 2021
Valuta Mio. kr. Mio.kr.
Bruttofortjeneste 1,46 1,11
Resultat af primær drift -10,76 -9,53
Resultat før skat -12,57 -11,10
Årets resultat -12,57 -9,13
Egenkapital 26,45 39,07
Kilde: cvr.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078