Jespers Torvekøkken: Nu er hver fjerde frokost kødfri
Vegetar-frokosterne boomer hos Jespers Torvekøkken, der hovedsageligt leverer kantinemad og catering på østsiden af Storebælt.
Ifølge Børsen er vegetar-andelen af Torvekøkkenets frokostkuverter vokset fra ingenting ved starten for få år siden til nu 25 pct. - altså hver fjerde kuvert.
- I vores frokostforretning startede vi vegetarretterne op i 2016-2017 som en selvstændig linje på vores frokostordning. For nylig var 25 procent af vores mad ud af huset vegetarmad. Det har udviklet sig fra 0 pct. til 25 procent på seks år, siger Ronny Saul, der er adm. direktør i Jespers Torvekøkken, til avisen.
Jespers Torvekøkken har rundet en omsætning på 400 millioner kr. - på vejen mod et mål på 500 millioner kr. i 2025.
Kødets andel af råvarerne til virksomhedens måltider er i det hele taget på vej ned. Tidligere udgjorde det ifølge Ronny Saul omkring halvdelen af et standardmåltid, men det nu er reduceret til en fjerdedel. I en enkelt kantine på Københavns Universitet er kødets andel af måltidet nu nede på 6 procent, fortæller han.