Arla satser på nicheproduktion
Arla Unika er navnet på en serie specialoste, som Arla Foods har produceret til landets toprestauranter gennem ti år. Nu udvides produktionen med salg direkte til forbrugeren samt til cateringsektoren.
- I den store globale koncern er det en lille nicheproduktion. Men erfaringerne herfra bruges også i den store forretning. Og vi er nu kommet så langt, at mængderne af de enkelte oste er udvidet, så vi også kan afsætte direkte til forbrugerne og cateringsektoren, siger John Gynther, chef for Arla Unika, til avisen
Arla har bl.a. åbnet for salg af Unika-serien i Torvehallerne i Købehavn, hos en række osteforhandlere og i delikatesseafdelingen i Salling. Desuden rettes salget nu til alle restauranter, kantiner, catering mm.
Unika-ostene produceres på flere af Arlas mindre mejerier og produktionsudvidelserne kommer blandt andet til at betyde udvidelser på Tistrup mejeri. Her sættes der nu ekstra skub i en tilbygning, hvor ostene kan lagres i korn i en længere periode.