Moskusokse på menuen
KNI A/S vil øge eksporten af grønlandske specialiteter til restauranter i blandt andet Danmark.
Målet er at skabe et kraftcenter for udvikling, forsyning og eksport af grønlandske kødspecialiteter og grøntsager. Når det moderniserede slagteri med en investering på 50 mio. kr. åbner 14. september, er det planen at øge forsyningen til de grønlandske supermarkedskæder, turist- og eksportbranchen.
Kød i verdensklasse
- Det grønlandske lammekød er i verdensklasse, og vi vil arbejde på at få det indarbejdet på alle turiststeder tillige med specialiteter fra rensdyr og moskusokser. Det går fint i spænd med den stigende mængde grøntsager, der dyrkes i Grønland. Dermed har vi både spændende fødevarer at tilbyde de grønlandske forbrugere, turisterne og gennem eksporten forbrugere i andre lande, siger bestyrelsesformand for KNI, Mikkili Skourup.
Samtidig øges den opdyrkede jord løbende og udgør nu godt 1.100 hektar med over 700 hektar i Narsaq. I tilknytning dertil er Neqi ved at etablere en kartoffel- og grøntsagscentral, der skal sikre vedvarende leverancer til butikskæder, restauranter og hoteller.
- Det sker for at sikre leverancerne og kvaliteten til den grønlandske forbruger, som også er i tråd med Landsstyrets målsætning om øget selvforsyning, siger Mikkili Skourup.
Med den ny fremtid for slagteri- og forædlingsvirksomheden KNI Neqi vil der også indtjeningsmæssigt være nye muligheder.
- Slagteriet har øget sin kapacitet med 50 procent, hvilket indebærer en kapacitet på 36.000 lam. Der kan slagtes flere slags dyr og skabes flere helårsarbejdspladser med etablering af forædlingsdelen, der blev taget i brug i februar. Ved at opbygge et stærkere brand for produkterne og understrege den smagsmæssige oplevelse håber vi gennem de toneangivende restauranter i blandt andet Grønland, Danmark og andre europæiske lande at skabe større afsætning af kvalitetsprodukter, siger bestyrelsesformanden.