23948sdkhjf

DI-konference om procesudstyr skal kickstarte netværk

Netværksgrupper er vejen frem til at styrke eksporten, mener man i DI, som holder en konference i februar.
Hvordan får den enkelte, danske maskinproducent en bid af den globale festkage, når fødevareindustrien boomer eksplosivt ude i verden?

Det spørgsmål får nu Branchesamarbejdet mellem IAK, PA og Metal- og Maskinindustrien og DI Fødevarer i Dansk Industri til at indlede en særlig indsats på området.

4. februar holder man en konference i Fredericia om emnet, og meningen er, at branchesamarbejdets medlemmer, som fremstiller fødevareudstyr, skal styrke sig til innovation og vækst gennem tættere samarbejde og videndeling i netværksgrupper.

- En god del af vores i alt 1750 medlemmer, beskæftiger sig med alt fra metalbearbejdning til fremstilling af færdige maskiner og procesudstyrsløsninger til fødevareindustrien, siger Jim Hansen, chefkonsulent i Metal- og Maskinindustrien i DI.

Meningen er, at Branchesamarbejdet vil hjælpe med at sammensætte flere netværksgrupper, hvor medlemsvirksomhederne kan hjælpe hinanden i forhold til udfordringerne på det globale marked.

For Jim Hansen må det øgede fokus på fødevareudstyr også gerne smitte af på det politiske liv, så der kommer mere fokus på, hvilket potentiale der i eksport af dansk fødevareudstyr, således at man laver flere politiske tiltag, der kan understøtte yderligere vækst i branchen.

- Nu har man for eksempel etableret et nyt center for hygiejnisk design på Danmarks Tekniske Universitet, og det er et godt eksempel på, et område hvor der er et stort potentiale for danske virksomheder. Vi har i forvejen rigtig godt styr på dokumentationen af de materialer der indgår i vores maskinløsninger og så har vi også på dette område et kreativt og erfaringsrigt miljø omkring design og konstruktion af maskiner til fødevareindustrien, siger han.

Der findes allerede en pilotgruppe, som indgår i Branchesamarbejdets nye foodtech-projekt. En mindre gruppe virksomheder arbejder sammen indenfor mælkepulverområdet fx om konkrete materiale- og procesudviklingsprojekter samt eksport af færdige emballagepakkeliner for mælkepulver.

I forvejen eksisterer der et netværk i Eksportforeningens regi, som hedder Danish Food Tech Group og som har cirka 30 medlemsvirksomheder.


http://www.dplus.dk/branchesamarbejdet/mmfoodtech1.html

Artiklen er en del af temaet Foodtech.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089