23948sdkhjf

"Der er skam også forskel på lakrids"

Lakridsen er i de senere år flyttet fra slikskålen og til kødgryden, og nu vil førende gourmetproducent forfine smagen yderligere.
- Lakridsfestivalen er et rigtig godt medie. Der er et lidt mere eksklusivt antal besøgende, som er lakridsfans, så vi får tid til fordybelse sammen.

Det fortæller Peter Husted Sylvest, som er salgsdirektør hos Lakrids by Johan Bülow om Lakridsfestival 2014, som afholdes lørdag og søndag i København.

Det danske gourmetlakrids er blevet kendt som bannerfører for lakridsens udbredelse i gastronomiske sammenhænge. Siden virksomheden blev startet i 2007 af den dengang 23-årig bornholmer, som lånte 300.000 kr. i banken til en lakridsmaskine, har de luksuriøse lakridsvarianter skabt en millionforretning i både Danmark og udlandet.

Lakrids med terroir
Virksomheden er nu for tredje år i træk medarrangør af lakridsfestivalen, hvor Lakrids by Johan Bülow er i selskab med lakridskonkurrenter og andre fødevareproducenter med smag for lakrids, og de er alle til stede for at fremme og skubbe til udviklingen af danskernes lakridskultur.

Efter to år med lakridsfestivaller er det efterhånden slået fast for de besøgende, at lakrids er meget andet end et stykke slik, men også en smagsgiver til sager som chokolade og øl og et krydderi til kødretter i det salte køkken.

Og nu skal lakridselskerne også lære, at der er forskel på lakrids. Hos Johan Bülow taler man nu om såkaldt terroir, som man gør med vine, kaffe og ost.

- Altså kan man smage forskel på, om lakridsroden kommer fra Bulgarien eller er vokset på nogle få hellige kvadratmeter på en skråning i Bordeaux. Da vi sagde det for fem år siden, var der nogle, der mente, at vi måtte være idioter, men nu har vi selv smagt på det og går videre ad den vej, siger Peter Husted Sylvest.

Rygter løber stærkt
Lakridsfestivalen er netop et godt sted at udvikle folks smag, mener Peter Husted Sylvest.

Ganske vist besøges den af en mindre, eksklusiv flok, men rygter løber hurtigt, når der på festivalens tallerkener har ligget kammuslinger eller vagtler med lakridssmag, som er udviklet i samarbejde med førende kokke.

- De, som besøger festivalen, kan bagefter gå ud og fortælle deres venner, at de ikke bare har hørt om alle disse muligheder, men at de rent faktisk selv har smagt - og at det smager guddommeligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097