Kylling på menuen
Ny OECD-rapport konkluderer, at halvdelen af det kød, der spises i 2023, kommer fra fjerkræ.
Landbrug & Fødevarers medie uddyber, at prognosen fra OECD lyder på, at produktionen af fjerkræ frem mod 2023 vil vokse med 27 procent og til den tid stå for næsten halvdelen af alt kød i verden. Forbruget af svinekød vil dog stadig stige med 15 pct. frem i samme periode, forudser OECD.
Denne prognose kan give øgede eksportmuligheder for danske kyllingeproducenter og hos Danpo følger man udviklingen, selvom man ikke tror på et decideret eksportboom. Flere lande vil formentlig øge sin egenproduktion i takt med den øgede efterspørgsel, lyder vurderingen.
- Vi ser både til Kina og andre steder i Asien, men hele verden er interessant, og grundlæggende er der ikke lande, der hverken er for store eller for små. Når vi ser frem mod, at vi skal producere fødevarer til 8, 9 og 10 mia. mennesker, så kan det ikke gå andre veje end frem for kyllingekød, der er klart mere opdrætseffektivt and andre kødtyper, siger Søren Bisp, kommunikationschef i Danpo.