Eksperter ønsker MRSA-test af svinekød genindført
Efter tre års pause anbefaler eksperter fra DTU Fødevareinstituttet nu at man genindfører test af svinekød for den resistente bakterie svine-MRSA – og det er ikke kun svinekød, der står for skud også kyllinge- og kalkunkød skal under lup.
Indstillingen begrundes med at et stigende antal danske svin konstateres smittet med bakterien, når de ankommer til slagteriet, og det dermed også reflekteres i kødet.
Samtidig har Statens Serum Institut for nylig fastslået, at det ikke kan udelukkes, at fire personer er blevet smittet med bakterien fra udenlandsk fjerkræ.
Veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen Per Henriksen vil ikke udelukke, at der startes test af kød igen næste år. DTU Fødevareinstituttets anbefaling vil blive taget i betragtning i de samlede prioriteringer, lyder det.
Originalartikel: http://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/forbrugersikkerhed/ECE2415757/eksperter-genindfoer-bakterie-test-af-koed/