23948sdkhjf

Frugtavlere udvider: Vil lave fremtidens slik

Travlt ægtepar har nye planer for tusindvis af æbletræer
Med 12.000 æglæggende høns og ni hektar land med æbletræer, der bliver plukket hvert år på denne tid, kunne man tro, at Bent og Jette Jørgensen på Munkebjerg Øko Frugtplantage have rigeligt at se til.

Alligevel går de med planer om at udvide deres virksomhed: Ægteparret vil bearbejde æblerne, som det gennem mange år har solgt som en råvare, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Det ligger endnu ikke helt fast, hvad æblerne skal bearbejdes til, men lige nu er planen at producere marmelade og det, som Jette Jørgensen kalder fremtidens slik - tørret frugt.

Trend

- Tørret frugt er en del af trenden om at gå tilbage til de naturlige råvarer, og jeg tror, det bliver fremtidens slik. Papaya og ananas er godt som tørret frugt, men hvorfor fragte noget fra den anden ende af verden, når vi kan tørre råvarer, vi har tæt på os. Jeg synes, at en pose tørrede æbler er noget af det lækreste, der findes, siger hun til avisen.

Munkebjerg Øko Frugtplantage avler omkring 10 forskellige sorter, og plantagen omfatter 6.500 æbletræer alene af sorten rød aroma.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078