23948sdkhjf

Carlsberg rydder op med gigantisk spareplan

Minus på 4,5 milliarder kroner i tredje kvartal
Carlsberg rydder kraftigt op i butikken og starter et enormt omstruktureringsprogram, der skal forbedre bundlinjen med op til to milliarder kroner fra 2018. Det oplyser bryggeriet i sit regnskab for tredje kvartal.

Det nye program skal forbedre Carlsbergs indtjening og pengestrømme og indebærer en samling af både tidligere initiativer samt en række nye tiltag. Det kommer for at rette op på Carlsbergs skrantende forfatning de senere år, siger Carlsbergs topchef.

- I erkendelse af, at udviklingen i resultaterne i de seneste år ikke har været tilfredsstillende, tager vi yderligere skridt til at forberede Carlsberg-gruppen til fremtiden, siger topchef Cees ’t Hart i regnskabet.

- For at kunne føre strategien ud i livet, bliver der på kort sigt taget initiativer for at sikre, at vi har en passende omkostningsbase, tilføjer han.

I alt skal der skæres 2.000 stillinger, hvilket er 700 flere, end selskabet tidligere har meldt ud.

10 milliarder kroner i alt

I alt ventes programmet at koste 10 milliarder kroner i nedskrivninger og omkostninger, hvoraf de 8,5 milliarder kroner rammer 2015-resultaterne. I tredje kvartal var der således særlige poster på 7,7 milliarder kroner - især på grund af nedskrivninger i Rusland og Kina.

Når programmet er gennemført, ventes det at give en årlig forbedring af overskuddet på op imod to milliarder kroner fra 2018.

I første omgang har spareøvelsen dog givet Carlsberg et milliardminus i tredje kvartal af indeværende regnskabsår.

Carlsberg kom således ud af kvartalet med et underskud efter skat og minoriteter på 4,5 milliarder kroner mod et overskud på 2,1 milliarder kroner i samme periode i 2014.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063