Honninggate: - Sådan afslørede vi falskneriet
Fødevarestyrelsen står 100 procent ved testmetoden
Honningimportøren Scandic Food har afvist, at der er noget i vejen med honningen. Virksomhedens direktør, Torben Christensen, hævder således, at testen, som er foretaget i Frankrig, ikke virker.
Men Fødevarestyrelsen står 100 procent ved metoden, fortæller specialkonsulent Nicolai Z. Ballin til Ingeniøren.
- Vi stoler på analysen, som kommer fra et anerkendt og akkrediteret laboratorium. Mange prøver at sætte metoden i miskredit, men jeg er sikker på, at laboratoriet har tænkt sig godt om, siger han.
Fingerprint-metode
Laboratoriet er Eurofins i Nantes, hvor laboranterne har brugt såkaldt NMR-spektroskopi til at undersøge, om honningen var ægte.
Det er en såkaldt fingerprint-metode, som holder et billede af prøvernes molekylære struktur op mod 3.500 eksisterende honning-produkter.
Og her viste Eurofins’ analyse altså tydelige tegn på, at noget var galt, fordi fire ud af de fem testede prøver ikke lignede dem fra databasen. Derfor kunne der ikke være tale om honning, skriver Ingeniøren.