23948sdkhjf

Kantineforening kaprede masser af nye medlemmer på Foodexpo

Økologi og madspild er også det hotte i kantinerne
Med masser af kantineledere og køkkenchefer blandt gæsterne var Foodexpo, der sluttede i Herning i går, et oplagt jagtområde for Foreningen Kantine & Køkken.

Via sin stand på messen satsede foreningen ikke mindst på at få nogle nye medlemmer, og det lykkedes i høj grad, fortæller landsformand Jan Andersen, der til daglig leder kantinen hos NORDJYSKE Medier i Aalborg.

- Vi har umiddelbart fået 20-25 nye medlemmer, og mange andre er taget hjem med budskabet om, at det er en god idé. Mit gæt er, at vores stand på messen vil give 40-50 nye medlemmer, så det er supergodt, konstaterer Jan Andersen, der i forvejen har cirka 700 medlemmer.

- Vi fik fortalt en masse mennesker om, hvad vi er for en flok af dedikerede køkkenfolk. Og standen blev også i høj grad besøgt af fødevaresælgere, som gerne ville gøre deres hoser grønne. Vi kommer jo ikke uden om, at vi er nogle af de tunge drenge, når det handler om indkøb - alene hos NORDJYSKE Medier køber jeg måske råvarer for 2,5 millioner om året, og sammenlagt bliver det til svimlende summer for vores medlemmer, nævner formanden.

Hotte emner

Ifølge Jan Andersen er økologi og madspild de to helt hotte emner også i hans branche, uanset om det er offentlige eller private køkkener og kantiner.

- Når de offentlige køkkener bliver påtvunget at have en vis procentdel økologiske varer, så smitter det af på de private. Priserne på øko-varer falder jo, og så bliver det nemmere at omlægge til økologi, uden at det koster ret meget ekstra, påpeger han.

På Foodexpo-standen fik Jan Andersen og hans kollegaer også en del input til kommende aktiviteter og ideer til, hvordan man kan forny sig.

- Fornyelse er meget vigtigt. I modsætning til en restaurant, der måske ser den samme kunde en gang om måneden, er vores kunder der jo hele tiden, typisk i hvert fald en eller to gange om dagen. Det stiller virkelig store krav til fornyelsen, understreger kantine-chefen.





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078