23948sdkhjf

Krisestemning i bioteksektoren

Bioteksektoren er ramt af den internationale finanskrise, der har sænket investorernes risikovillighed markant. Mange selskaber må i disse tider skære ind til benet, lade sig sælge billigt eller helt lukke ned.
Krisen kradser i biotekbranchen, hvor pengenøden hersker i stor stil.

- Sektoren herhjemme er kommet op i en størrelse, hvor selskaberne holder op med at gå i barnesko. Det medfører, at der bliver taget hårde beslutninger rundt omkring, siger Henrik Ernø, direktør i Danske Banks corporate finance-afdeling til dagbladet Børsen.

- Der er ingen tvivl om, at du vil se et par selskaber, der bliver opgivet. Det må man se i øjnene. De mest udsatte er dem, hvor der er længst til mål, og som i øjeblikket er i præklinisk udvikling, og man ikke kan se, at de inden for fi re år rammer fase 2. Den slags tror jeg går ned, siger Florian Schönharting, der er stifter og partner i ventureselskabet Nordic Biotech til avisen.

Eksperterne er dog enige om, at det står langt bedre til i danske biotekselskaber, der har handlet mere konservativt end i det øvrige Europa.

Florian Schönharting vurderer, at krisen vil byde på flere nedskæringer i sektoren, mens han ikke tror på, at biotekselskaberne får nemt ved at fi nde sammen for at spare omkostninger. Flere ejere og direktører med kolliderende interesser er en hindring, mener han.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109