23948sdkhjf

Skatteminister vil skærpe bødestraffe for slikfusk

Der skal sendes et klart signal, siger Karsten Lauritzen
Stigende problemer med illegal indførsel af chokolade og slik får nu skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at gå i aktion. Han vil indkalde Folketingets partier for at få opbakning til tiltag, der kan dæmme op for svindelen.

Der bliver årligt ulovligt indført og handlet med slik og chokolade for mange millioner kroner. Samtidig stiger antallet af forretninger, som forhandler illegalt importeret slik, chokolade og sukkervarer. Det er konklusionen i en undersøgelse af illegal indførsel og handel med chokolade- og sukkervarer, som Skat netop har offentliggjort.

Derfor er der behov for tiltag på området, mener skatteministeren.

- Når flere og flere vælger at bryde loven, snyder de ikke bare statskassen. De snyder også alle de virksomheder, der spiller efter reglerne. Undersøgelsens konklusioner flugter med de bekymringer, som branchen har udtrykt over for mig som skatteminister. Derfor vil jeg godt understrege, at jeg er klar til at handle, så vi får dæmmet op for problemet, siger Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

Skatteministeren understreger, at Skat først og fremmest skal have en effektiv kontrol på området. Derfor vil Skat på baggrund af undersøgelsens konklusioner målrette kontrollen yderligere i 2016, så man i højere grad går efter svindlerne.

Skærpet strafniveau

Samtidig ønsker ministeren at skærpe straf- og sanktionsniveauet, blandt andet i form af højere bøder for illegal handel og indførsel af chokolade- og sukkervarer.

- Skat skal selvfølgelig være til stede i butikkerne og gennemføre kontrol. Men vi kommer ikke til at kontrollere alle forretninger, der sælger slik, dag og nat. Det er ikke den vej, vi skal. Derfor skal vi også se på, om vi kan øge bøderne for dem, der snyder. Der skal sendes et klart signal om, at hvis man vælger at snyde, ja så falder hammeren altså, fastslår Karsten Lauritzen.

Skats undersøgelse af området blev iværksat af daværende skatteminister Benny Engelbrecht (S) efter ønske fra Folketinget. Undersøgelsen viser, at det såkaldte skattegab på illegal indførelse af afgiftspligtige chokolade- og sukkervarer er opgjort til cirka 40 millioner kroner årligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109