23948sdkhjf

Igen-igen: Nowaco brager frem i hele verden

Milliard-direktøren Preben K. Nielsen indrømmer: Vi er dygtige
Selv om man nordjyde, er der ting, som ikke er til at komme udenom, så nu indrømmer Preben K. Nielsen, topchef og indehaver hos Nowaco i Aalborg, det ligeud: Ja, vi er dygtige ...

Det gør han på baggrund af fødevarekoncernens 2015-regnskab, som viser, at omsætningen steg 18,5 procent og var tæt på at ramme de tre milliarder kroner. Resultatet før skat blev på 55,4 millioner kroner, en stigning på 6,4 millioner i sammenligning med 2014, så alt i alt er der tale om et rekordår på både omsætning og indtjening.

- Det med rekordresultat har vi prøvet at skrive før, men det her er nok en tak bedre, end vi har set før, siger Preben K. Nielsen på godt, gammeldags nordjysk.

Flere markeder

Han tilskriver især succesen det faktum, at Nowaco i 2015 fik spredt sine trading-aktiviteter ud på endnu flere markeder, så koncernen nu har 23 kontorer i 19 lande. Derfra handler cirka 150 ansatte med fødevarer over hele verden, primært frosne produkter inden for svinekød, fjerkræ, oksekød, fisk og grøntsager.

Sidste år blev købte koncernen varer fra 62 lande og solgte til 104 lande. Koncernen åbnede i 2015 kontorer i Uruguay, Peru, Colombia, Italien og senest i Paris.

Udfordringer

- Den strategi, vi har valgt, er den rigtige. Ved at sprede os rundt i hele verden får vi nogle gange også mulighed for at tjene det ind på gyngerne, som vi taber på karrusellerne, siger Preben K. Nielsen og nævner, at oliekrise og dollarens yo-yo-udsvingninger har givet udfordringer i Mellemøsten og lande som Angola og Nigeria, hvor Nowaco har en hel del kunder. De har simpelthen fået sværere ved at betale prisen for varerne.

Ifølge Preben K. Nielsen ser selskabets ledelse store muligheder for at fastholde og udbygge markedspositionen, specielt set i lyset af Nowacos meget tætte samarbejde med kunder og leverandører samt koncernens stærke kapitalforhold. Koncernen regner således med, at både aktivitet og resultat i 2016 kommer til at ligge over 2015-niveauet.

- Selv om vi ikke er så langt inde i 2016 endnu, kan vi sige, at det ser godt ud. Og jeg vil da gætte på, at vi kommer op over tre milliarder i omsætning, konstaterer Nowaco-chefen.








Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063