23948sdkhjf

Mælkesjusk udløste bøde på 80.000 kroner

Jacobsen Bakery fik ikke nævnt, at der var mælk i Disney-småkager
Jacobsen Bakery i Hedensted har fået en løftet pegefinger og en bøde på 80.000 kr. af Fødevarestyrelsen, skriver Horsens Folkeblad.

Årsagen er, at virksomheden har haft en forkert varedeklaration på et parti chokoladesmåkager, som er blevet solgt i England i dåser med Disney-motiv. Småkagerne indeholder indeholder mælk, men det fremgår ikke af etiketten.

Ifølge folkebladet blev fejlen opdaget af den engelske forhandler. Jacobsen Bakery sendte småkagerne til en analyse, der bekræftede englændernes konklusion.

Først en måned efter at mælken blev opdaget, gav bageriet de engelske forhandlere besked om at stoppe salget, og det er den lange reaktionstid, som udløser den store bøde fra Fødevarestyrelsen, skriver Horsens Folkeblad.

Jacobsen Bakery har ikke selv oplyst Fødevarestyrelsen om situationen. Styrelsen rykkede ud på kontrolbesøg efter at have fået et tip fra England.

Menneskelig fejl

Jaobsen Bakerys direktør, Jan Jacobsen, forklarer til folkebladet, at der er tale om en menneskelig fejl:

- De her småkager skulle være bagt med margarine, og vi formoder, at der er en bager, der har taget en klump smør og brugt i dejen i stedet for ved en fejl. Det drejer sig kun om det ene parti, men vi har indskærpet overfor vores bagere, at de kun må bruge det, der står på ingredienslisten, siger han.

Virksomheden har også fået en bøde på 30.000 kroner for ikke at have sikret sine yderporte mod indtrængende skadedyr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073