23948sdkhjf

Arla satser på cheddar i USA

Indgår joint venture med Dairy Farmers of America
Mejerikoncernen Arla indgår et nyt joint venture med Dairy Farmers of America, DFA, om etableringen af et mindre produktionsanlæg for cheddarost i USA.

I deres første samarbejde nogensinde vil de to landmandsejede andelsselskaber undersøge, om der er et marked for premium-cheddar på verdens største ostemarked, oplyser Arla i en pressemeddelelse.

En tredjedel af den ost, amerikanske forbrugere køber, er cheddar. Hvis man gerne vil købe cheddar, hvor producenten bruger mælk af den højeste kvalitet på markedet og har forpligtet sig til ikke at bruge væksthormoner eller kunstige ingredienser, er udvalget imidlertid begrænset, nævner Arla.

- Mere attraktive

- Sammen med Dairy Farmers of America og otte af deres landmænd, som skal stå for leveringen af den rå mælk, vil vi undersøge mulighederne for at tilføre nye kvalitetsstandarder til cheddarkategorien gennem vores Arla-varemærke. Det vil gøre os mere attraktive for detailhandelen, at vi har cheddar i vores amerikanske sortiment, og dermed kan vi samtidig øge salget af vores europæiske produkter fremstillet af vores andelshaveres mælk, siger Arla-topchef Peder Tuborgh.

En del af joint venture-aftalen går ud på at etablere et produktionsanlæg i den vestlige del af staten New York. Landmændene, der skal levere mælken til produktionen, er alle medlemmer af DFA, og de skal årligt levere omkring 70.000 tons rå mælk, som opfylder de kvalitetsstandarder, der er opstillet i Arlas eget kvalitetsprogram Arlagården.

Den fælles investering er på 58 millioner dollars, svarende til cirka 385 millioner kroner. Heraf står Arla for 20 procent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141