23948sdkhjf

Aller Aqua Group bygger ny fabrik i Zambia

Kapaciteten bliver på 50.000 tons fiskefoder om året
Christiansfeld-virksomheden Aller Aqua Group, der er en af Europas største producenter af miljøvenligt fiskefoder, udvider igen i Afrika.

For et år siden indviede Aller Aqua Group en helt ny fabrik i Egypten, og virksomhden har nu besluttet at bygge endnu en fabrik på det afrikanske kontinent, som fylder meget i koncernens fremtidige vækststrategi.

Nybyggeriet skal ligge i Zambia, hvor Aller Aqua har indgået et samarbejde med Yalelo Ltd., der hurtigt vokset til at være en af verdens ledende tilapia-opdrættere. Sideløbende med byggeriet af Aller Aqua’s zambianske fiskefoderfabrik har Yalelo begyndt et projekt, der skal øge firmaets produktion af tilapia til 20.000-30.000 tons i løbet af de kommende år.

10 millioner dollars

- Det nye selskab og fabrikken kommer til at hedde Aller Aqua Zambia og bliver den største og mest moderne af sin art i Afrika. Kapaciteten bliver på 50.000 tons om året, og investeringen løber op i nærheden af 10 millioner amerikanske dollars, fortæller Henrik Halken, Group Vice President, der er ansvarlig for firmaets aktiviteter på det afrikanske kontinent.

Begge firmaer ser store perspektiver i det nye selskab. Projektet sikrer, at Yalelo får adgang til "det bedste foder på markedet", som Aller Aqua beskriver det - og for Aller Aqua Groups vedkommende sikrer afsætningen af foder til Yalelo Fish Farm en god platform for den nye fabrik.

- Dette giver os grundlaget for at ekspandere i Zambia, som har et stort ønske om at blive selvforsynende med opdrætsfisk – men også for at kunne eksportere til nabolandene Angola, Zimbabwe, Mozambique, Botswana, Namibia, Malawi, Tanzania og Congo, fremhæver Henrik Halken.

Han oplyser, ar fabrikken ventes at være klar i midten af 2017.

Også ny fabrik i Kina

Aller Aqua har været i konstant vækst siden etableringen for over 50 år siden. Udover fabrikken i Christiansfeld er der i 2001 bygget fabrik i Polen, i 2007 i Tyskland og i 2015 i Egypten. Der er også for nylig sat gang i udgravningen til en helt ny fabrik i Qingdao i Kina, en fabrik, som skal stå klar ved udgangen af 2016

Virksomheden sælger i dag fiskefoder til cirka 50 lande på verdensplan.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063