23948sdkhjf

Palsgaard er nu helt CO2-neutral i Danmark

Leverandør af ingredienser har taget nærmest alle kneb i brug
Palsgaard A/S, der producerer emulgatorer og stabilisatorer til den globale fødevareindustri, markerer i dag, at virksomhedens danske del er blevet 100 procent CO2-neutral.

Palsgaard er den første større danske produktionsvirksomhed, der opnår dette, og alle sejl er da også sat til i hovedsædet i Juelsminde for at fejre milepælen. Blandt navnene på gæste- og talerlisten er således energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Siden virksomheden opfandt verdens første emulgator i 1917 har Palsgaard arbejdet med produktion af emulgatorer, som er meget energikrævende, på fabrikken i Juelsminde.

CO2-neutraliteten er opnået ved at energioptimere hele fabrikken i form af varmegenanvendelse og isolering, ved at konvertere fra fuelolie til biogas, ved lysoptimering og ved at benytte sig af vindmøllestrøm. Palsgaard har også etableret sit eget halmfyrede centralvarmeanlæg, som har været med til at gøre dansk CO2-neutralitet til en realitet.

Minister er imponeret


- Palsgaard kan være en inspirationskilde for andre virksomheder. Især i forhold til at demonstrere, at omstilling til vedvarende energi og energibesparende tiltag kan gå hånd i hånd med kommercielle interesser, siger Lars Christian Lilleholt i en pressemeddelelse før ministerbesøget i Juelsminde.

Deri er Palsgaards koncerndirektør, Birger Brix, helt enig:

- Faktisk er det sådan, at hvis vi lægger alle vores tiltag sammen med halmfyringsanlæg, solcelleanlæg, vindenergi og biobrændsel og ikke mindst besparelsesforanstaltninger og varmegenvinding i fabrikken, så er der tale om en særdeles god forretning.

Palsgaard har sat sig som mål at opnå total CO2-neutralitet for hele koncernen inden 2020. Koncernen har også store produktionsanlæg i Holland og Malaysia og såkaldte applikationscentre i Danmark, Polen, Rusland, Singapore, Kina og Mexico.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11