23948sdkhjf

Ostehandler laver sit eget mejeri

Vil i gang med at producere "glemte oste"
I Humlebæk i Nordsjælland er den lokale ostehandler, Brian Nørtoft, langt fremme med planer om at lave sit eget mejeri.

Brian Nørtoft, der er uddannet mejerist, har længe ønsket at forhandle "de glemte oste" som han kalder dem. Oste som Havarti, Esrom, Fynbo, Maribo, Elbo og Thybo var for 40-50 år siden almindelige danske oste, der blev forhandlet i enhver ostebutik.

- Sådan er det desværre ikke mere, og hvad er så mere naturligt, når man ikke kan fremskaffe dem, end at bygge sit eget mejeri, lyder meldingen fra Humlebæk.

Ostehandleren fik for godt et år siden den nødvendige landzonetilladelse, og efter også at have fået alle øvrige tilladelser i hus har han netop kunnet tage det første spadestik til Humlebæk Mikro Mejeri på Hørsholmvej mellem Humlebæk og Nivå.

Også smør og flødeis

Humlebæk Mikro Mejeri bliver, som navnet antyder, et lille mejeri, der vil lave oste på gammeldags maner.

- Oste, der ikke er hastet frem, men modnet ved hjælp af den vigtigste ingrediens: Tiden. Oste, der smager af ost, konstaterer Brian Nørtoft, der også vil lave godt, gammeldags smør, rigtig flødeis og andre gode, gamle mejeriprodukter.

Byggeriet skal desuden indeholde et showroom, hvor eksempelvis turister, skoleklasser og vinklubber. kan komme forbi og få gode ostefif.

Mikromejeriet forventes at står færdigt sidst på sommeren. Produkterne kan derefter smages og købes i Brian Nørtofts to ostebutikker i henholdsvis Humlebæk og Roskilde samt direkte fra det nye mejeris lager.

- Som vi har ”designet” mejeriet, vil vi kunne behandle cirka 1.000 kilo om dagen, men helt afhængig af, om det er til fast ost, bløde oste eller måske konsummælk, vil mængderne kunne være meget variable.

- Vi har ikke på nuværende tidspunkt aftale med nogle mælkeleverandører, men når landmændene i Nordsjælland finder ud at der
kommer et lille og flot mejeri i deres baghave, må vi forvente, at de står i kø for at sælge deres mælk til en væsentlig bedre pris, end de
tilsyneladende får fra de store mejerier, konstaterer Brian Nørtoft med et smil på læben.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078