23948sdkhjf

Nordjysk succes får fornem hæder

Hybenmarmelade fra egne marker får diplom i København
Hybenmarmelade fra egne marker. Det er blevet en succes for Annette og Henrik Bruun Sørensen, der driver Hybengaarden i Sterup i Nordjylland

På lørdag får det initiativrige par overrakt Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom, og det sker i København. Begrundelsen er, at de har skabt et produkt, der forædler lokale, sunde bær.

- Der er ikke noget bedre end et veldækket morgenbord, med mælkeprodukter, friskbrygget kaffe, godt brød og så - hvis vi er i Nordjylland - hybenmarmelade, lyder det fra indstillerne til hæderen.

- Her er det nærmest utænkeligt ikke at sætte et glas af denne vitaminrige frugt på bordet. Ofte hjemmelavet, men hvis tiden og energien ikke rækker, så vælger de fleste at købe et glas fra Hybengaarden.

På gården blev der oprindeligt kun plantet hyben til eget og venners forbrug. Men det greb om sig, og i dag producerer gårdmandsparret også marmelader af stort set alle kendte danske (og nordiske) bær. Dog er det kun hyben, de selv avler, al anden frugt bliver indkøbt enten fersk eller på frost.

Selv siger de:

- Vi kunne efterhånden ikke lave marmelade nok til at opfylde ønskerne hos vore venner, naboer og familie. Derfor opstod tanken: Hvorfor ikke prøve, om endnu flere vil have vores sunde og smagfulde marmelade, og på sigt måske leve af det
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078