23948sdkhjf

Kød fra nationalparker får eget mærke

Butikker har allerede vist interesse for nationalpark-kød
Spis kød fra en nationalpark og vær med til at pleje naturen.

Nogenlunde sådan lyder filosofien bag et nyt initiativ fra de fire danske nationalparker, som i fællesskab vil levere nationalpark-kød til danske spiseborde, skriver DR Midt & Vest.

- Vi har et behov for at pleje naturen med kreaturer og får. Hvis vi så kan skabe større afsætning af kødet takket være den gode historie om nationalparken, så kan det være med til at skabe værdi for hele området, siger Else Østergaard Andersen, leder af Nationalpark Thy, til DR.

Nationalparkerne arbejder sammen med Seges, Videncenter for Landbrug, om at skabe et fælles mærke for kød fra dyr, som har græsset i en dansk nationalpark.

Coop er interesseret

Og der har allerede vist sig interesse fra detailvarehandelen for at få kødet ud i butikkerne landet over, blandt andet fra Coop Danmark, siger Else Østergaard Andersen:

- Hvis jeg skal være vildt optimistisk, så kan det måske allerede blive til næste efterår, når dyrene tages ind, siger hun til DR Midt & Vest.

Kødet findes allerede, så næste skridt er at nationalparkerne skal have producenterne og sælgere til at mødes, så kødet kan blive markedsført og lande i kølediskene

De øvrige tre danske nationalparker er Mols Bjerge, Vadehavet og Skjoldungernes Land ved Roskilde Fjord.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078