23948sdkhjf

Kims runder 100 millioner kroner i overskud

Næsten alle pengene bliver sendt til ejerne i Norge.
Omsætningen er før set en anelse højere, men på bundlinjen satte chipsproducenten Kims ny rekord i 2015, hvor resultatet efter skat blev et plus på knap 108 millioner kroner. Det er cirka 20 millioner kroner mere end i 2014.

100 millioner kroner af 2015-overskuddet bliver ifølge bestyrelsens forslag udbetalt som udbytte til selskabets norske ejer, Orkla ASA.

Kims - der ikke mere hedder Kims, idet virksomheden for nylig skiftede navn til Orkla Confectionary & Snacks Danmark A/S - omsatte i 2015 for næsten 648 millioner kroner. I forhold til året før er det en stigning på cirka fem procent.

Ledelsen hos den fynske chipsgigant betegner resultatet som tilfredsstillende og nævner i sin beretning, at ikke mindst det danske marked for chips og snacks har været inde i en positiv udvikling. Her er nettoomsætningen steget 7,5 procent. Det er også gået bedre på eksportmarkederne, hvor nettoomsætningen steg 4,0 procent.

- Selskabet har øget omsætningen via øget distribution og gode innovationer, samtidig med at fokus på omkostninger og fortsat fokus på procesoptimeringer har sikret positiv udvikling i selskabets driftsresultat, konstaterer ledelsen.

Søndersø-virksomheden har været 100 procent ejet af Orkla siden 2005.

Se hele regnskabet her:
Orkla Confectionary & Snacks Danmark 2015

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078