23948sdkhjf

- Tre hjerner tænker bedre end én

Nowaco har - også - succes med ny topledelse
Hos handelsvirksomheden Nowaco i Aalborg er det ikke kun mængden af handlede fødevarer, der er vokset voldsomt de seneste år.

Også topledelsen har haft vokseværk, og det med stor succes, konstaterer de fire, der siden juni sidste år har udgjort direktionen: CEO Preben K. Nielsen og de nu tre driftsdirektører, Katja Nowak Nielsen, Tom Leth Jensen og Peter Fisker Olesen.

Milliardforretning
- Nowaco havde i 2015 en omsætning på knap tre milliarder kroner.

- Resultatet før skat blev på 55,4 millioner kroner, en stigning på 6,4 millioner fra året før.

- 92 procent af Nowaco er ejet af Preben K. Nielsen og hans families holdingselskab, Tika Holding. Resten er ejet af Tom Leth Jensen, Peter Fisker Olesen og en håndfuld andre medarbejdere.
Sidstnævnte var alene i direktionen sammen med Preben K. Nielsen, indtil først Katja Nowak Nielsen og derefter Tom Leth Jensen kom med sidste år.

- Vi havde simpelthen nået maximum med den gamle organisation, så vi lavede en gennemgribende organisationsændring, siger Peter Fisker Olesen, der stadig har det overordnede kommercielle ansvar for forretningen.

Mere sparring

At han nu har fået to med-ansvarlige i niveauet lige under Preben K. Nielsen ser han ikke mindst som en fordel i forhold til de mange tradere, som Nowaco har placeret rundt omkring i verden.

- De får lidt mere sparring og opmærksomhed nu, end vi var i stand til at give dem tidligere. Så de føler sig tættere på direktionen, nævner han.

- Og så er der jo også det, at tre hjerner tænker bedre end én, supplerer Tom Leth Jensen, som fremhæver, at de tre hjerner - og resten af Nowaco - har mest succes, når der er turbulens på verdensmarkederne. Eller "rock i synagogen", som han formulerer det.

- Bølgerne skal gå højt, så har vi det bedst, fastslår han.

Vidt forskellige

De tre driftsdirektører lægger ikke skjul på, at de er vidt forskellige, ikke kun hvad kompetencer angår, men også som mennesker.

- Peter er god til personalemæssige ting, og han er meget mere tålmodig end vi andre. Og Tom er god til at udvikle og optimere processer - og til at skabe en god stemning, nævner Katja N. Nielsen.

- Katja ligner jo sin far på mange måder. Hun har næsen for at lave forretning, som han altid har haft det, bemærker Tom Leth Jensen om Nowaco-arvingen, der har langt den største rejseaktivitet af de tre COO'er: Hun er ude at rejse cirka 10 dage om måneden.

Under alle omstændigheder er ingen i tvivl om, hvem der har det sidste ord, når der er brug for sådan ét: Det har Preben K. Nielsen, som ikke længere har faste arbejdstider, men som stadig håndterer de store kunder på et overordnet plan.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079