23948sdkhjf

Omstridt slikgrossist dømt for lønsnyd

Skal af med 714.000 kroner til seks rumænere
Københavns Byret har dømt den omstridte slikgrossit David Yüksel i en sag om løndumping over for rumænske arbejdere.

David Yüksel og tre relaterede selskaber er blevet dømt til at efterbetale i alt godt 714.000 kroner til seks rumænere, skriver Fagbladet 3F.

Rumænerne har blandt andet lavet renoveringsarbejde og ompakket gammelt slik for David Yüksel på hans gård i Nordsjælland. Sagen mod David Yüksel og selskaberne blev ført af 3F og HK på vegne af de seks rumænske medlemmer.

- Vores rumænske medlemmer har været udsat grov social dumping. Vi er tilfredse med dommen, selv om vi ikke har fået medhold i vores fulde krav, siger Elaine Larsen, faglig sekretær hos 3F Frederiksborg.

Strid om timer

Sagens kerne var, om rumænerne havde arbejdet så mange timer, som de forklarede i retten – omkring 11,5 timer om dagen i seks-syv dage om ugen. Ifølge ansættelseskontrakterne skulle rumænerne arbejde 37 timer om ugen. Ifølge David Yüksels forklaring havde rumænerne blot arbejdet omkring 14 timer om ugen, og de var timelønnede.

- Arbejdsgiverens kontrakter til rumænerne lugter langt væk af at være konstruerede til brug for myndighederne. Derfor er det også en stor sejr for os, at rumænerne nu skal have løn for de 37 timer om ugen, der var aftalt i deres kontrakter, siger Elaine Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142