23948sdkhjf

Fyret direktør tiltalt for milliardsvindel med fiskeolie

Anklageskrift: Kunder i 21 lande blev snydt af FF Skagen
Flere tusinde ton biodiesel blev hældt i 172.500 ton fiskeolie hos fiskekoncernen FF Skagen og siden solgt som ren fiskeolie til foder til fisk, der er spist over det meste af verden. I alt blev der solgt for 1,4 milliarder kroner af blandingen.

Den tidligere direktør hos FF Skagen, Morten Brobjerg, kræves fængslet for groft bedrageri, der kan give op til otte års fængsel, samt idømt en millionbøde.

Det fremgår af anklageskriftet, som Metroxpress har fået aktindsigt i.

Biodieselen, der er et uspiseligt animalsk biprodukt, blev leveret af OS Trading i Randers, der ifølge anklageskriftet kræves idømt en bod på 14,8 millioner for dets rolle i svindelen.

Fødevarestyrelsen opdagede sagen i 2013 - og sendte straks en advarsel ud til 21 lande, der havde købt fiskeolien.

- Vi fik et tip, som vi reagerede på. Vi beslaglagde et lager her i Danmark, som FF Skagen så fik påbud om at rense grundigt under vores overvågning, konstaterer styrelsen.

Fødevarestyrelsen betragter det altid som alvorligt, når en virksomhed bevidst omgår reglerne, skriver Fødevarestyrelsen i et svar til Metroxpress.

Bøde på næsten 10 millioner

Styrelsen fik siden lavet en undersøgelse af blandingen, som viste, at den ikke var sundhedsskadelig.

FF Skagen gik på grund af sagen fra et plus på 26 millioner kroner til et underskud på 82 millioner i 2013. Virksomheden fyrede sin tiltalte direktør og har siden betalt en bøde på knap 10 millioner.

- Det er således, at vores selskab har indgået forlig med politiet og betalt en bøde. Og så sagen afsluttet fra vores side, siger den nuværende direktør, Johannes Palsson.

Dan Gødning, der er omdrejningspunkt i en større forureningssag i Fredericia, var oprindeligt sigtet i sagen, da de havde leveret biodieselen. Den sigtelse droppede politiet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126