23948sdkhjf

Fynsk tomatkonge udvider

Vil investere 30 millioner kroner i øko-tomater
Med udsigten til, at den såkaldte PSO-afgift bliver lempet eller afskaffet, har tomatgiganten Alfred Pedersen & Søn på Fyn store udvidelsesplaner.

Virksomheden, der ikke mindst er kendt for "Alfred og Katrines Tomater", vil investere 30 millioner kroner i økologisk produktion, skriver fyens.dk.

Indehaver Mads Pedersen har etableret tomatproduktion i Sverige og tidligere meldt ud, at det var slut med at investere i Danmark. Men nu har han altså ombestemt sig.

- Vi starter i september med at bygge ny økologisk produktion. Vi nedlægger vores eksisterende produktion og bygger nyt, og vi gør det kun, fordi vi har en forventning om, at der kommer lempelser på afgiften i Danmark, siger Mads Pedersen til fyens.dk.

Stærkt stigende øko-efterspørgsel

Han tilføjer, at det også spiller ind, at efterspørgslen på økologiske tomater er stærkt stigende. Med udvidelsen på 23.000 kvadratmeter ventes øko-andelen at stige fra 20 til 25 procent af den samlede tomatproduktion.

Den danske PSO-ordning, hvor afgifter på elregningen finansierer omlægningen til grøn energi i form af vindmøller og solenergi, er blevet underkendt af EU, hvilket altså er baggrunden for de fynske tomatplaner. Ifølge fyens.dk betalte Mads Pedersen sidste år tre millioner kroner i PSO-afgifter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078